Kastamonu"dan yola çıkarak Türkiye"nin çeşitli yerlerinden mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan Metin Gedik eşi ve çocuklarıyla birlikte çadırda yaşıyor. Ekonomik durumları iyi olmadığı için sıkıntılı günler yaşayan böbrek hastası Anne Fatma Gedik, yeşil kartlı olduğunu ancak ilaçları devletin karşılamamsı nedeniyle tedavi olamadığını söyledi.
Çocukları ve eşinden ayrılan kızından olma torunları ile yol kenarına kurdukları çadırda çile dolu bir yaşam sürmeye çalıştıklarını belirten Baba Metin Gedik, günlerdir yer ocağında kaynattıkları makarna ile hayatta kalma mücadelesi verdiklerini söyledi.
Eşi Fatma Gedik"in bir böbreğinin kist nedeni ile alınmasından sonra diğer böbreğinin de rahatsızlandığını söyleyen Metin Gedik; “Eşimin tedavisini yeşil kart ile yaptırdım. Ama kullanılan ilaçları devlet karşılamıyor. Haftada yaklaşık 500 TL"ye yakın ilaç parası vermem gerekiyor. Ama ben bu kadar kazanamıyorum. Kimseden para istemiyorum. Eşimin ilaçları alınsın yeter” dedi.
Kendisinin de beyninde ur olduğunu fakat eşinin tedavisinin daha önemli olduğu için kendisi doktora gitmediğini ifade eden Metin Gedik, “Mevsimlik tarım işçisi olarak çalışıyoruz. Aydın"a da salep toplamak için geldik. Para kazanıp geçinmeyi umut ederken, bizim gibi çalışmaya gelen diğer kişilerin yardımları ilaç alıp eşimi yaşatmaya çalışıyorum. Kendim de rahatsızım ama, ben kendimden geçtim. Eşimin ilaçlarını alsak, çocuklarımın da karnının doyduğunu görsem dünyanın en mutlu insanı olacağım” dedi.