Van'ın Erciş ilçesinde deprem sonrası kurulan sahra hastanesine, Türkiye'nin dört bir yanından gönüllü ya da görevlendirmeyle gelen sağlık personeli, günde ortalama bin 200 hastayı tedavi ediyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından Erciş'e kurulan sahra hastanesinde fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarının yanı sıra sosyal hizmet uzmanları ile Ulusal Medikal Kurtarma ve 112 Acil Yardım ekipleri, hava sıcaklığının gece eksi 8 dereceye kadar düştüğü bölgede, kesintisiz hizmet veriyor.

Erciş Sahra Hastanesi Başhekimi Hakan Dülger, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede kurulan sahra hastanesinde, yaklaşık 200 personelin görev yaptığını söyledi.

Erciş'te toplam 40 ambulansla depremzedelere sağlık hizmeti verdiklerini belirten Dülger, ''Sahra hastanemizde acil servis, kadın doğum, dahiliye, çocuk, ortopedi, psikiyatri ve bir mobil diş ünitemiz bulunuyor'' diye konuştu.

GÖREV SÜRELERİNİ UZATIYORLAR

Burada, günde yaklaşık bin 200 depremzedeye hizmet verdiklerini ifade eden Dülger, şöyle devam etti:

''Biz şu anda hastanede, gönüllü ve görevlendirmeyle gelen sağlık çalışanları ile çalışıyoruz. Müthiş bir özveri oluştu. Hizmet her ne kadar çadırda da verilse, çalışmalar özveriyle yapıldığı için kalite arttı. Görevlendirmeyle gelen bir çok sağlık çalışanı, görev süreleri dolduğunda tekrar müracaatta bulunarak görev uzatma talebinde bulunuyor. Bu sayı oldukça fazla. Bu da özveriyi gösteriyor.''

Sahra hastanesinde, laboratuvar, radyoloji, röntgen gibi her türlü imkanın mevcut olduğuna dikkati çeken Dülger, üst düzey tetkik gerektiren hastaların da buradan çevre illere koordineli bir şekilde sevk edildiğini söyledi.

Bölgede doğum oranının yüksek olduğuna işaret eden Dülger, hastanede bugüne kadar 350 bebek dünyaya geldiğini kaydetti.