Edinilen bilgiye göre Yenişehir Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı üzerinde meydana gelen olay şöyle gelişti. Eşinden bir yıl önce ayrılan bir çocuk annesi Yasemin Keleş( 29) evine giderken yanına sevgilisi olduğu iddia edilen Cengiz Yalçınkaya (25 ) geldi. Yasemin Keleş'le Cengiz Yalçınkaya cadde ortasında tartışmaya başladı. Görgü tanıklarının ifadesine göre genç kadın, inşaat işçisi olduğu öğrenilen Cengiz Yalçınkaya'ya tepki göstererek yanından kaçmaya çalıştı. Bu sırada Cengiz Yalçınkaya ruhsatsız olduğu öğrenilen tabancayla genç kadına peş peşe ateş etmeye başladı. Yasemin Keleş vücuduna isabet eden üç kurşunla oturduğu siteye 200 metre kala yere yığılırken Keleş'in öldüğünden emin olan Cengiz Yalçınkaya'da kafasına bir el ateş ederek kanlar içinde cadde ortasında yığıldı.

CEP TELEFONU İLE GÖRÜNTÜLENDİ

Silah sesleri üzerine vatandaşlar olay yerine toplanırken genç kadının ikamet ettiği sitede oturan bir vatandaşda olayın hemen ardından olup biteni cep telefonuyla görüntüledi. Cep telefonuyla çekilen görüntülerde iki gencin kanlar içinde yerde yattığı görülürken olay yerine gelen jandarma ekipleri meraklı vatandaşları ve cadde üzerindeki araçları uzaklaştırmaya çalışıyor. Daha sonra gelen ambulanstaki sağlık ekipleri de hemen yerdeki iki gence ilk müdahaleyi yapıyor. Fakat yapılan müdahalede genç kadının öldüğü anlaşılırken, ağır yaralı olan Cengiz Yalçınkaya'ya kalp masajı yapılıyor. Ancak Yalçınkaya'da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybediyor.

"KADINI VURDUKTAN SONRA KENDİ KAFASINA ATEŞ ETTİ"

İki gencin cesetleri önce Pendik Devlet Hastanesi Morguna ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumuna götürüldü. Görgü tanıklarıysa olayla ilgili olarak, “Sevgilisi olduğu söylenen adam bayana evlenme teklifi etmiş, fakat bayan kabul etmeyince silahla vurmuş. Üç el silah sesi duyduk kadını vurduktan sonra kendi kafasına ateş etti. Bildiğimiz kadarıyla bu kadının sevgilisiymiş ancak kadın daha sonra tehdit edildiğini de söyleyerek savcılığa müracaatta bulunmuş" diye konuştular.

Sevgilisi olduğu adam tarafından kurşun yağmuruna tutularak öldürülen genç kadının yakınları hastane önünde endişeli bir şekilde beklerken, Yasemin Keleş'in bir üniversitede temizlik görevlisi olarak çalıştığı ve 9 yaşında bir oğlunun bulunduğu öğrenildi. /DHA