AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Söke-Kuşadası Çevre yolundaki duble yol çalışmaları nedeniyle çevre yolundaki trafiğin Söke şehir içinden sağlandığı belirtilirken, Aydın istikametinden gelip Kuşadası yönüne gidecek araçların Aydın Caddesi'ni kullandığı, Aydın Caddesi'nin düzenleme çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılması durumunda sorunun büyüyeceği öğrenildi. 
     Söke Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydın Caddesi'nde yapacakları düzenlemenin çok yönlü olacağını belirtti. Aydın Caddesi'nin görünümünün değişeceğini ifade eden Helvacı, ''Kaldırımlar düzenlenecek, ağaçlandırma, yeşillendirme yapılacak. Yani komple bir çalışma olacak. Bu çalışmanın yapılabilmesi için de Aydın Caddesi'nin zaman zaman trafiğe kapatılması gerekiyor. Ama bu gün itibariyle Aydın Caddesi'nin trafiğe 1 saat bile kapatılması mümkün değil. Çünkü Aydın istikametinden gelip, Kuşadası yönüne gidecek tüm araçlar bu yolu kullanıyor'' dedi. 
     Çevre yolu trafiğinin Aydın Caddesi'ne yönlendirilmesi ile bu caddedeki trafik akışının yaklaşık 2 kat arttığına dikkat çeken Helvacı, şu anda alternatif cadde olmadığı için bu şekilde kullandıklarını, bu gidişle Aydın Caddesi'ndeki düzenleme çalışmalarına ancak çevre yolunun trafiğe açılmasından sonra başlayabileceklerini söyledi. 
     Helvacı, Aydın istikametinden gelip Kuşadası yönüne gitmek isteyen özellikle büyük tonajlı araçların Ortaklar'dan Kuşadası istikametine yönlendirilmesi için kara yollarına başvurduklarını, ancak bu başvurunun kabul edilmediğini belirtti. 
     Ağır tonajlı ticari araçların Söke merkezinde işi yoksa, Kuşadası'na gitmek için Söke şehir içini kullanmalarına gerek olmadığını, bu ağır tonajlı araçların şehir alt yapısına büyük zarar verdiğini söyleyen Helvacı, ''Bu zararı kim ödeyecek belli değil. Özellikle Yenikent Mahallesi'ndeki caddelerde ağır tonajlı kamyonların verdiği zarar büyük. Asfaltta çökmeler, kırılmalar var. Çevre yolu bitince, özellikle ağır tonajlı araçların verdiği tahribatın giderilmesi gerekiyor'' diye konuştu.