Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 64. Olağan Seçimli Genel Kurulu kabine revizyonundan sonra yeni bakanlarında katılımıyla TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Spor Salonu'nda yapıldı. Genel Kurul'un ağır konukları Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Baykal oldu.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, 2006 yılında aralarında gerginlik olan Başbakan ve CHP liderini Genel Kurul'a davet etmiş, bununla da kalmamış iki lideri sahneye çağırıp elele tutuşturup ülkeye 'birlik beraberlik' mesajı verdirmişti. Aradan 3 yıl geçti Hisarcıklıoğlu başkan olarak TOBB Genel Kurulu'na yine iki lideri davet etti. İki lider yine konuşmalar yaptılar. Ancak gazeteciler bu kez kürsüde 3 yıl önce olduğu gibi liderleri ele ele tutuşmuş olarak görüntüleyemedi.

Erdoğan konuşmasını bitirdikten sonra özür dileyerek toplantıdan ayrıldı. Ardından kürsüye CHP lideri geldi. O da bir konuşma yaptı. 'Birlik beraberlik' fotoğrafı böylelikle çekilemedi. Ancak toplantı devam ederken ajanslara salonun dinlenme bölümünde çekilmiş fotoğraflar düştü. 3 yıl önceki kadar olmasa da iki lider samimi bir ortamda ve neredeyse dizdize oturmuş, sohbet etmişlerdi. Üstelik aralarında gerginlik olan liderlerin yüzleri de gülüyordu.

Vatan