Ankara Sanat Tiyatrosu oyuncuların hazırladığı “Buzlar Çözülmeden” adlı tiyatro oyunu
Didim Çocuklar Ağlamasın Derneği ile Didim ve Yöresi Engelliler Derneği işbirliği ve Didim Belediyesi"nin katkılarıyla 23 Ekim 2009 Cuma günü saat 20.00"de Gazi İlköğretim Okulu Tiyatro salonunda sahnelenecek.

“Buzlar çözülmeden” adlı oyun: “Buzlar Çözülmeden, Cevat Fehmi Başkut'un yazdığı iki perdelik seyirlik oyun. Türk tiyatro tarihinde adı klasikler arasında geçen Buzlar Çözülmeden, 1965 yılında Cevat Fehmi Başkut tarafından kaleme alınmıştır.
Oyunun Konusu: “ 27 Mayıs Darbesi sonrasında, yeni şekillenen ülke yapısı içinde, yolsuzluk, sömürü ve yoksulluğun egemen olduğu ve zor kış koşulları nedeniyle yollarının kapanmasından dolayı dünyadan kopan bir kasabaya yeni bir kaymakam atanmıştır. Gelen kaymakam, farklılığını ortaya koyduğunda, mevcut gidişi değiştirmeye çalıştığı görülür. Kasabadaki ağalara, karaborsacılara, fahişelere, hacılara “dur” diyen yeni kaymakam, değişik biridir. Dürüst ve tarafsız yaklaşımıyla sorunların çözülebileceği mesajını veren kaymakam, aslında akıl hastanesinden kaçmış bir delidir. Olaylar traji - komik anlatımla gelişir.