KIRKLARELİ'nde elektrik prizinin kısa devre yapması sonucu mutfakta bulunan buzdolabında meydana gelen patlama ardından yangında ev sahibi 54 yaşındaki Burhan Kızılcıklı yanarak öldü.

Olay, dün akşam Karacaibrahim Mahallesi'nde bulunan 5 katlı Tutkunlar Apartmanı'nın 2'nci katındaki dairede meydana geldi. Belden aşağısı felç olduğu belirtilen Burhan Kızılcıklı, eşi 53 yaşındaki Nazife Kızılcıklı'nın torunu ile birlikte gezintiye çıkması üzerine evde tek başına kaldı ve karnı acıkınca koltuk değnekleri yardımı ile mutfağa giderek buzdolabındaki hazır yemekleri yemeye başladı. Bu sırada buzdolabının takılı olduğu prizin kısa devre yapması sonucu buzdolabının tüpü aniden patladı ve yangın çıktı. Alevlerin ortasında kalan ve felç olduğu için yürüyemeyen Burhan Kızılcıklı olay yerinde yanarak öldü.

Aparman sakinlerininin haber vermesiyle gelen itfaiye ekipleri, evin kapısını ve camını kırarak yangına müdahale etti. Yangının söndürülmesi ardından mutfakta Burhan Kızılcıklı'nın cesedi ile karşılaşıldı. Polisin yaptığı inceleme ardından, Kızılcıklı'nın cesedi otopsi için Kırklareli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. İtfaiye ekipleri, yangının elektrik prizinin kısa devre yapması sonucu buzdolabı tüpünün patlamasının ardından meydana geldiğini tahmin ettiklerini bildirdi.

Komşularının haber vermesiyle evine gelen ve eşinin yangında öldüğünü öğrenen Nazife Kızılcıklı gözyaşlarına boğuldu. Eşinin uzun süreden bu yana bacaklarından rahatsız olduğunu belirten Nazife Kızılcıklı, ekipler yangının buzdolabının tüpünün patmaması sonucu çıktığını söyledi. Buzdolabını yeni almıştık. Eşimi kaybettiğim için çok üzgünüm” dedi.
DHA