Çılgın bisikletçi, zaman zaman dengesini kaybederek yere düştü. Gölün kenarında bulunan çocuklar ise buzun kırılmaması için dua etti.

BİDOS Başkanı Serkan Altuk, ‘bisikleti karada herkes sürer önemli olan buzda sürmek’ diyerek, Karahıdır ve Çuğun köyünün ortasında bulunan Çuğun Gölü'nde bisiklet sürmeye karar verdi. Artuk, buzun kırılma ihtimaline karşı can yeleğini ve özel kıyafetlerini giydi. Özel bisikletiyle Çuğun Gölü üzerine çıkan Artuk, buz üstünde gezmeye başladı. Altuk, bu etkinliği ile hem dünyaya hem de Türkiye'ye bisiklet sürmenin doğaya saygı olduğunu göstermeye çalıştığını kaydetti. Buz üzerinde bisiklet sürerken buz çıtırtıları geldiğini anlatan Altuk, kimsenin bu uygulamayı denememesi gerektiğini söyledi.

BİDOS Başkanı Altuk'un buz üzerinde bisiklet sürdüğü sırada göl kenarında bulunan çocuklar, "Allah'ım Serkan Abi suya düşüp ölmesin." diye dua etti. Altuk, buz üzerinde bazen kayıp düştü, bazen de Türk Bayrağı açıp şu mesajı verdi: "BİDOS olarak Çuğun Barajı'nda 15 santimetre kalınlığında buz üzerinde böyle bir etkinlik yaptık. Çatlama sesi geliyordu. İlk katmanda mı yoksa en alttaki katmanda mı bilemedim. Can yeleğimizi giyip gerekli önlemimizi aldık. Türkiye ve Kırşehir gibi cennet memlekette bisiklete binmek ayrıcalık. Sağlık veriyor, ruh sağlığı veriyor ve insanı sosyalleştiriyor. Umarım herkes bisiklete biner."