Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, olaylı Bursaspor maçı sonrası dün Federasyon yetkilileri ile biraraya geldi. Diyarbakırsyor Kulübü Başkanı Çetin Sümer, federasyon yöneticilerin bu konuyla ilgili olarak gerekeni yapması gerektiğini söyledi. İleride diğer maçlarda da sıkıntılar yaşayabilecekleri kanaatinde olduğunu vurgulayan Sümer, “Ligden çekilmeyi bu nedenle ciddi bir şekilde düşünüyoruz” dedi.


“YAPILAN SUÇTUR”

Terörün Türkiye'nin kanayan yarası olduğunu; ancak takımlarının PKK'lı olmakla itham edilmesini üzücü bulduğu kadar “suç” olarak da değerlendiren Sümer, şöyle dedi: “Biz Türk futboluna hizmet için buradayız. Maçta yaşanan olaylar, hem futbolcularımızın, hem de yönetimimizin motivasyonunu bozdu. Kulüp bayrağımız iki kez indirildi. Bizler başka bir ülkenin takımı değiliz. Düşman bir ülkeye bile böyle bir şey yapılmaz. Yunanistan'a bile bu yapılmıyor.”

İŞ FEDERASYONA DÜŞÜYOR

Toplumsal barış ve kardeşlikten bahsedildiği bir dönemde, maç sırasında yaşanan bu olayın toplumsal gerginliği artırarak büyüyebilyeceği endişesini taşıdığına dikkat çeken Sümer, “Bursaspor maçı bardağı taşıran son damlaydı. Taraftarın can güvenliğini tehlikeye atmak gibi bir lüksümüz yok” şeklinde konuştu. Sümer, bu tür durularda federasyondan caydırıcı cezalar vermesi gerektiğini; ancak Bursaspor Diyarbakırspor maçında tam tersi davarıldığını sözlerine ekledi.

“BU ONLARIN İÇ SORUNU”

Bursaspor başkanı İbrahim Yazıcı, Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Sümer'in “Ligden çekilmeyi düşünüyoruz” sözlerini ise yanlış bulduğunu söyledi. Maç sırasında yaşananları “Onların iç sorunu” şeklinde yorumlayan Yazıcı, atılan sloganlar hakkında da “Abartıldığı gibi bir şey yok” dedi. Yazıcı maçta yaşanan olaylarla ilgili olarak kamera kayıtlarının bulunduğunu ve raporlarının hazırlandığı açıkladı. Maçta atılan sloganların sadece Bursa'da değil, tüm maçlarda atıldığını savunan Yazıcı, “Bu hemen hemen tüm şehir kulüpleri için de geçerli” diye konuştu.


En küçük bir sataşma olmadı

Bursaspor başkanı İbrahim Yıldız, maçın ardından Diyarbakırspor kafilesini uğurlamaya gittiğini söyledi. Yazıcı, şöyle konuştu: “Art düşüncemiz olsaydı böyle bir hareket yapar mıydık. Şimdi ben Diyarbakırspor'un sayın başkanı ve yöneticilerine bir şey sormak istiyorum. kendileriyle maçı şeref tribününde yan yana izledik. En küçük bir sataşmaya maruz kaldılar mı? Şimdi tribünlerden ara sıra atılan bir sloganı Bursaspor Kulübü'ne mal etmek yanlış. Bu tür sloganlar sadece bu maçta atılmadı./yeni şafak