Büyükerşen, “Bu haberler, onların ne kadar çaresizlik içinde olduklarını gösteriyor. Bu seçimlerde hezimete uğrayacaklarını, Eskişehirlilerin onları nasıl cezalandıracağını son günlerde iyice fark ettiler, çırpınıyorlar” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu"nda basın toplantısı düzenleyen Yılmaz Büyükerşen konuşmasına, “21 Mart Cumartesi akşamı ATV"de ve 22 Mart Pazar günü bazı gazetelerde yayınlanan iddiaları cevap vermeye bile değer bulmazdım. Ancak "Bu terbiyesizliğe cevap vermeyecek misiniz? Hadlerini bildirmeyecek misiniz?" diyen o kadar çok kişi oldu ki, bu açıklamayı yapmak şart oldu” diyerek başladı.

Anadolu Üniversitesi Rektörüyken, Türkiye"nin ilk İletişim Bilimleri Fakültesini kurarken, iletişim sektörünün nasıl bir önem kazanacağını önceden gördüğünü ifade eden Büyükerşen, “Bir gün gelecek, bu memlekette dürüst ve akıllı gazetecilere, televizyonculara ihtiyaç olacağını düşünmüştüm. Ancak, ne yazık ki bugün basın ahlakının ne olduğundan bihaber bir takım insanlar, satın alınmış sayfalarda ve ekranlarda boy gösteriyorlar” dedi.

"3'ÜNCÜ ÇOCUK YALANI"

DSP"den yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunu, AKP"nin her ay yaptırdığı anketlerde kendisine yüzde 60 yüzde 70 oranında oy çıktığının belirlendiğini söyleyen Büyükerşen şunları kaydetti:

“Bunların yaptıkları haberler ne kadar çaresizlik içinde olduklarını gösteriyor. Bu seçimlerde hezimete uğrayacaklarını, Eskişehirlilerin onları nasıl cezalandıracağını son günlerde iyice fark ettiler, çırpınıyorlar. Bu çırpınmalar kar etmeyecek. Eskişehir"e ve bana yaptıkları ahlaksız taarruzlar Eskişehirlilerin adalet duygusunu rencide ettikçe, arkamdaki halk desteği daha da artıyor. Yalanın ve yanlışın da kendi içinde bir mantığı olması gerekir. Ama siyasi amaçla yapılan bu karalama ve çamur atma teşebbüsü bundan bile yoksun bulunmaktadır. Çünkü 2 çocuğu olan beni, bu haberlerde Yasemin Tuna adında üçüncü bir çocuk sahibi bile yapabilmişlerdir.”

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, bir ulusal gazetenin de aynı iddiaları 6 yıl önce 2003 yılında da ortaya attığını ve tazminata mahkum olduğunu anımsatarak, kendisi hakkında iddialarda bulunan televizyon ve gazeteler hakkında ceza ve tazminat davası açılması için yasal işlem başlattığını sözlerine ekledi.

HÜRRİYET