Yapılan ziyaretin Vali Malay"a nezaket iade-i ziyareti olduğunu belirten Büyükelçi Dr. Heide Maria Gürer Türkiye ve Avusturya ilişkilerinin önemine değinerek özellikle son yıllarda iki ülke arasındaki gelişen ilişkilere değindi.
Vali Mustafa Malay"da yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Türkiye ve Avusturya arasındaki olumlu ilişkiler her iki ülke açısından da çok önemli. Sayın Büyükelçinin kentimizi ziyareti de bizi çok mutlu etti. Aydın tarımsal, tarihi ve turistik güzellikleri ile dünyanın önemli merkezlerinden biri. Aydın zeytinde dünya birincisidir. Jeotermal kaynaklarımızda çok zengin. Avusturya"da yaşayan 250 bin Türk var bu durum ilişkilerimizi daha da önemli hale getiriyor ” şeklinde konuştu.
Vali Mustafa Malay ve Büyükelçi Dr. Heide Maria Gürer"in karşılıklı sohbetlerinin ardından Aydın Valisi Mustafa Malay konuk büyükelçiye Aydın"ın sembol tarım ürünleri olan incir, zeytinyağı ve Aydın"ı tanıtan broşürler hediye etti. Avusturya"nın Ankara Büyükelçisi Dr. Heide Maria Gürer”de günün anısına Vali Mustafa Malay"a Efes"te kazı yapan Avusturyalı arkeologların çalışmalarını anlatan bir kitap hediye etti. Ziyarette eşi Türk olan büyükelçi Dr. Heide Maria Gürer"in kusursuz Türkçesi de dikkatlerden kaçmadı.