MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD"nin yeni Ankara Büyükelçisi Francis Joseph Ricciardone"nin Türkiye"deki basın özgürlüğü ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik"e destek çıkıp, "Büyükelçi kendi işine baksın" dedi.

Karayoluyla Mersin"e gelen MHP Lideri Bahçeli, kent girişinde partililer tarafından karşılandı. Yüzlerce araç konvoyu ile Hastane Caddesi"ndeki Mersin Ülkü Ocakları"na gelen Bahçeli"ye yaklaşık 2 bin kişi sevgi gösterisinde bulundu. Cadde araç trafiğine kapatılırken, kalabalık "Devletin başına Devlet geçecek" sloganı attı. Binanın açılışını yapan Bahçeli, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
ABD"nin Ankara Büyükelçisi Francis Joseph Ricciardone"nin Türkiye"deki basın özgürlüğüne ilişkin değerlendirmesine yanıt veren AK Parti Genel Başkanı Hüseyin Çelik"i haklı bulduğunu söyleyen Bahçeli, "Büyükelçi kendi işine baksın" diye çıkıştı.
İngiliz Economist dergisinin MHP"nin barajın altında kalacağına ilişkin değerlendirmesi konusuna da değinen Bahçeli, "Yanlış bir değerlendirmede bulunmuş, nereden biliyormuş" diye konuştu.
Ergenekon sürecinde savcı ve mahkemelerin kararının beklenmesinin gerektiğini vurgulayan Bahçeli, Torba Yasa ile ilgili olarak da "Bu yasada desteklememiz gerekenleri destekledik. Bazılarına karşı çıktık, ahlaklı bir muhalefet yaptık" dedi.
Bahçeli, daha sonra ülkücü gençlerle basına kapalı görüşme yaptı. Bahçeli, yarın Mersin"in Erdemli ve Silifke ilçelerini gezip ziyaretlerde bulunacak.

radikal