Gazete Habertürk'teki haber kamuoyunu sarsacak. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Yaşar Büyükanıt'a 3 Rus kadın göndermiş ve...

'SAVCILARI ÖLDÜREYİM'

11 Nisan'da başlayacak askeri casusluk davası iddianamesine, 1 No'lu sanık emekli albay İbrahim Sezer'e ait flash bellekteki dosya girdi. Dosyada, bir sanığın 'Silah verin savcıları öldüreyim' dediği yazılı.

'AĞZINI AÇAMIYOR'

Sonra da 'Aziz Yıldırım, Yaşar Büyükanıt'a 3 Rus (kadın) verdi. Sonra videoya çekmiş. Şimdi de ağzını açamıyor demiş' notu yer aldı. Yazının yanında adı geçen sanık subay, iddiaya 'Gerçek dışı' dedi.

28 ek delil klasöründe yer verilen "çok gizli belgeleri" adli emanete teslim eden savcı Fikret Seçen'in sanıklardan Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı'nda Proje Subayı olarak görev yapan Tamer Çetin'e ilginç sorular yönelttiği ortaya çıktı.

Savcı Seçen, Çetin'e emekli albay İbrahim Sezer'den ele geçrildiği öne sürülen 20 subaya ait istihbarat notlarını içeren flashbellek içerisinde "İtalyan İşi/The İtalian Job/İtalyan Armada" adlı klasördeki belgeyi gösterdi.

Savcı Seçen yine aynı klasördeki "CV'le Özet" isimli belgede Çetin'in isminin karşısında yazılan "Ergenekon tutuklusu arkadaşı için para toplayalım diye devre arkadaşlarına mail atmış. 7 kişi olumlu yanıt vermiş. Tamer de olumlu mail atmış"; Poyrazköy kapsamında tutuklu subayları savunarak, 'Bana silah verin şu savcıları ben de öldüreyim. Bir tane adam korumadı onları' demiş"; "Özden Örnek Günlükleri verdi, tanık koruma programına girdi kurtardı kendisini..." şeklinde notları okudu.

'VİDEOYA ÇEKMİŞ'

Seçen aynı bölümde eski genelkurmay Başkanı Yaşar Büyük anıt için "Aziz Yıldırım ona 3 Rus (kadın) verdi. Sonra videoya çekmiş. Şimdi de ağzını açmıyor demiş" şeklinde yazılar olduğu belirtildi.

Çetin ise "Ergenekon'da tutuklu sınıf arkadaşım Emre Onat vardır. Diğer tutukluların bir kısmını tanırım. Tutuklu arkadaşlarımla ilgili para toplama girişiminde bulunduğum doğrudur" dedi, ancak nottaki diğer konuların gerçek dışı olduğunu öne sürdü.