Türk tiyatrosunun çınarı Gazanfer Özcan, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Duyguları en iyi torunu tarif etti: İnanılmaz bir dedeydi. Artık bir yanım yok..

Kalp yetmezliği sonucu önceki gün 78 yaşında yaşamını yitiren, şu an 30'lu 40'lı yaşlarda olanların "Hüsnü Kuruntu"su, yeni kuşağın "Tahsin Baba"sı dün sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Özcan için ilk tören İstanbul Kadıköy'deki Haldun Taner sahnesi'nde yapıldı. Törene eşi Gönül Ülkü Özcan, kızı Fulya Ündüz, torunu Tarık Ündüz, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Muammer Güler ile çok sayıda sanatçı katıldı. Salondakileri gözyaşlarına boğan sözler sanatçının torunu Tarık Ündüz'den geldi: "Bugünden itibaren yarım yok. Oyuncu kişiliğinden önce, inanılmaz bir dede olduğu için inanılmaz dede-torun ilişkisi yaşattığı için O'na çok teşekkür ediyorum."

'BUNU BAKAN ARTIK DÜŞÜNECEK'
Sanatçı Rutkay Aziz ise, Gazanfer Özcan ile 3 yıldır aynı sahneyi paylaşmaktan duyduğu mutluluğu vurgulayarak, sanatçının yaşadığı maddi sıkıntıları hatırlattı: "Onun zarifliğinde tiyatro sahneleri bir döneme perdesini kapatmıştır. Bunu Maliye Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanı düşünecektir. 2 yıl önce Özel Tiyatroları Değerlendirme Kurulu komik rakamları dağıtırken Gazanfer Özcan'ın Maliye'ye olan vergi borcu nedeniyle 50 bin TL'yi vermemiştir. Sen kime neyi vermiyorsun? Buradan o değerli kurula sesleniyorum, Gazanfer Özcan Tiyatrosu'na sahip çıkacaksın." Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de Kozyatağı'nda 6 ay sonra tamamlanacak kültür merkezindeki 420 kişilik salona, Gazanfer Özcan adını vereceklerini dile getirdi. Konuşmaların ardından, dostları Gazanfer Özcan'ın tabutu önünden saygı geçişinde bulundu. Bu sırada tabuta sarılan Gönül Ülkü Özcan'ın gözyaşlarına boğulduğu görüldü. Özcan'ın cenazesi daha sonra İlahiyat Fakültesi Camisi'ne getirildi ve öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.


SABAH