Bilecik Garı'na 2 kilometre mesafede meydana gelen kazada akaryakıt tankı taşıyan yük treni, arıza nedeniyle duran kömür yüklü trene çarptı. Kazada akaryakıt yüklü trenin 5 vagonu yoldan çıkmasıyla sızıntı meydana gelirken demiryolu ulaşıma kapandı. İstanbul"dan Ankara yönüne giden yolcu trenleri bekletildi, birçok yolcu otobüslerle gönderildi.

TÜPRAŞ"a ait mazot tanklarını taşıyan 13 bin 8 sefer sayılı yük treni, Bilecik Garı"na yaklaşık 2 kilometre mesafede arıza nedeniyle duran 13 bin 3 sefer sayılı kömür taşıyan yük treninin vagonuna arkadan çarptı. Her iki makinist ile trenlerdeki görevlilerin yaralanmadığı kazada, ayaryakıt tankı taşıyan yük treninin 5 vagonunun raydan çıkmasıyla akaryakıt sızıntısı meydana geldi.



Kaza nedeniyle Bilecik-Adapazarı ve Bilecik-Eskişehir yönüne giden yolcu trenleri ara istasyonlarda bekletilmeye başlandı. Ormaneli İlçesi ile Vezirhan Beldesi'ndeki trenlerde bekletilen yolcular karşılıklı olarak otobüs ve minibüslerle taşınarak nakil ettirildi.

DEMİR YOLUNUN YENİDEN AÇILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRDÜRÜLÜYOR

Kaza nedeniyle ulaşıma kapanan demir yolunda raydan çıkan vagonların taşıdığı tankerlerin bölgeden tahliyesine çalışılıyor.

Vinçlerle kaldırılan tankerler çekici trenlerle merkez istasyona götürülüyor.

Bu arada, kaza nedeniyle zarar gören rayların onarımı için de çalışma yapılacağı bildirildi. Çalışmaların akşama kadar sürmesi bekleniyor.

DHA