Air France'a ait yolcu uçağı hala kayıp. Paris Charles de Gaulle Havalimanı'nın bir sözcüsü Rio de Janeiro'dan TSİ 09:00'da kalkan uçak ile irtibatın sabah saatlerinde kesildiğini açıkladı.

AFP'ye bir açıklama yapan sözcü, Airbus 330-200 tipi uçağın normal koşullarda Paris'e TSİ 12:10 sularında inmesi gerektiğini söyledi.

Bir diğer yetkili ise radarla iletişim sorunu yaşıyor da olabileceğini söyledi.

ÜZERİNDE DURULAN ŞÜPHELER

Yetkili, sözkonusu iletişimi sağlayan ve transponder adı verilen cihazda çok ender arıza görüldüğünü söyledi.

Fransız basını yaptığı haberlerde uçağa yıldırım düşmüş olabileceğini dile getiriyor. Bir başka iddia da kazaya Atlantik'te başlayan kasırganın yol açtığı.

ARAMA ÇALIŞMALARI

Brezilya Hava Kuvvetleri"ne bağlı uçak ve helikopterler ülkenin kuzeydoğu açıklarında, Atlantik Okyanusu"nda geniş çaplı arama ve tarama operasyonu başlattı. Arama menzilinin ana karadan 370 kilometre mesafeyi kapsadığını belirten yetkililer, söz konusu bölgenin son derece geniş olduğunu ve bu nedenle hemen sonuç alınamayabileceğini ifade ettiler. Bir Fransız askeri uçağı da aramalara katılmak üzere Senegal"in başkenti Dakar Fransız askeri üssünden havalandı.

Brezilyalı yetkililer, uçağın Brezilya"nın sahil kenti Natal"ın 300 kilometre kuzeydoğusunda radardan çıktığı bildirildi.

Günün şanslıları

Uçakta Almanların ünlü demir çelik şirketi ThyssenKrupp"un Brezilya biriminin başkanı ile Fransız araç lastiği üreticisi Michelin"in 3 yetkilisinin de bulunduğu bildirildi.

Bir Fransız çiftin ise bilet bulamadıkları için kayıp uçağa binemediği ortaya çıktı. Rio de Janeiro havaalanında ajanslara konuşan tıp profesörü Calude Jaffiol "Bu bir mucize. Bugün şans bizimleymiş ancak dualarımız kayıp yolcularla" dedi.

Kriz merkezi kuruldu: Varış saatinde, ekrandaki "Rötarlı" uyarısı değiştirilerek, bekleyenlerin, uçağı inmesi gereken meydanın 2E bölümüne değil 2F bölümüne geçmeleri anons edildi. O sırada Havalimanı"nda büyük bir harekelilik gözlendi. Meydanın tenha bir kısmında kriz merkezi kuruldu.

Ambulanslar geldi: Ardından kalabalık bir yardımcı personel ile ambulanslar ve doktorlar oraya geçtikten sonra, saat tam 11.30"da "AF 447 sefer sayılı uçakta yolcusu olanlar lütfen enformasyon bölümüne başvursunlar" anonsu yapılarak, tüm bekleyenler hazırlanan kriz merkezine yönlendirildi.