20-21-22 Kasım 2009 tarihlerinde düzenlenecek olan izlencenin Genel koordinatörlüğünü Akköy dergisi adına Güven Pamukçu"nun üstlenirken, derginin sorumlu yazı işleri müdürü Hatice Gençay"ın düzenleme kurulunda olduğu izlence; Türkiye"nin en yetkin şairlerinin buluşacağı Didim –Söke adının edebiyat dünyasında gündeme taşınacağı bir izlenceler toplamı olacak.

Akköy Derneğinin yayın organları olan Akköy Sanat Edebiyat Dergisi, Akbük şiir gezi çeviri dergisi ve Söke öykü roman dergisi yazarlarının da buluşacağı bu izlencelerin düzenleme kurulu Akköy Dergisi, Türkiye Yazarlar Sendikası, Ege Bölgesi Sivas Dernekleri Federasyonu oluştuğu öğrenildi.
Program dahilinde 20 Kasım günü Cuma günü saat 14:35"de “Onur Konuğu İsmail Mert Başat"a Saygı Günü” düzenlenecek. Programda Hayri Yetik ve Zeynep Kurada konuşmacı olarak katılacak.

Ardından şairlerin katılacağı Şiir Dinletisi yapılacak. Yine Aynı gün saat 16:40"da “Pir Sultan"dan Aşık Veysel"e” konulu bir panel düzenlenecek. Paneli Enver Ercan Yönetirken, A. Galip, Bilsen Başaran ve İsmail Mert Başat konuşmacı olarak katılacak. 21 Kasım günü ise saat 14:05"de “sokak ve şiir” konulu bildirim sunumu yapılacak. Sunumda Baki Ayhan T, Gülce Başer, Gonca Özmen Nilay Özer, Nurduran Duman, Oğuz Tümbaş, Onur Akyıl, Özcan Öztürk, Özkan Satılmış konuşmacı olarak katılacak. Yine aynı gün şiir dinletisi yapılacak. 22 Kasım günü ise saat 14:05 "de “Neden Şiir” konulu sunum yapılacak. Sunumda Altay Ömer Erdoğan, Asuman Susam, Ayten Mutlu, Enver Ercan, Ersan Erçelik, Fergun Özelli, Hüseyin Peker, Hüseyin Yuttaş, Mehmet Sadık Kırımlı, Muzaffer Kale, Sina Akyol konuşacak.

Şiir Buluşması programının yerleri henüz netlik kazanmadığı bildirilirken İzlenceye 39 şairin katılacağı öğrenildi.