Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın için "milletimizin yetiştirdiği büyük bir lider, seçkin bir devlet, siyaset ve bilim adamı olarak yakın tarihimizin önemli bir dönemine damgasına vurmuştur" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan da "Kendisi çok geniş bir coğrafyada arkasından hayırla konuşulan bir siyaset adamı olarak kalplerde silinmez bir yer edinmiştir" diye mesaj yolladı.

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın ölümünün 1. yıl dönümü dolayısıyla Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) İstanbul Şubesi tarafından, Lütfi Kırdar Kongre Salonu'nda ''Uluslararası Erbakan Konferansı'' gerçekleştirildi.

Konferansa, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi aracılığıyla bir mesaj gönderdi. 

Gül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

''Eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı, vefatının 1. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz. Necmettin Erbakan, milletimizin yetiştirdiği büyük bir lider, seçkin bir devlet, siyaset ve bilim adamı olarak yakın tarihimizin önemli bir dönemine damgasına vurmuştur.

SEMBOL ŞAHSİYET

Necmettin Erbakan, üstlendiği görevlerde ülkemizin sanayileşmesi ve kalkınması, milletimizin yücelmesi için değerli hizmetler gerçekleştirmiştir. Türk siyasetinin sembol şahsiyetlerinden biri olan Necmettin Erbakan, idealleri doğrultusunda inanarak, azmi hiç elden bırakmadan çalışmış, bilgisi, birikimi, kararlılığı, nezaketi, siyaset yapma üslubu ve renkli kişiliği ile milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir.

ÖNCÜ LİDER

Siyasetin içinde bulunduğum dönemde uzun yıllar birlikte çalıştığım Necmettin Erbakan, hiç şüphe yoktur ki öncü bir lider olarak siyasi hayatımızın geleceğine yön vermiş, birçok siyaset ve devlet adamının yetişmesine vesile olmuştur. Kendisine hizmet edenleri hiç bir zaman unutmayan aziz milletimiz, Necmettin Erbakan'ı daima sevgi ve şükranla yad edecektir.''

GELECEĞE IŞIK TUTTU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, konferansa gönderdiği telgrafında, şu duygularını dile getirdi:

''ESAM tarafından tertip etmiş olduğunuz 'Uluslararası Erbakan Konferansı'na ilişkin nazik davetiniz için çok teşekkür ederim. Daha önceden belirlenmiş programlarım nedeniyle arzu etmeme rağmen, bugün aranızda bulunamıyor olmanın üzüntüsü içindeyim. 

Bu sempozyum vesilesiyle vefatının seneyi devriyesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 54. hükümetinin Başbakanı, değerli siyasetçi ve dava insanı, muhterem hocamız Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı hayırla rahmetle, minnetle yad ediyorum. Mekanı cennet olsun, Allah ondan razı olsun.

Muhterem hocamız merhum Necmettin Erbakan, tüm hayatını milletine ve ülkesine hizmete adamış, en zor zamanlarda davasına büyük bir cesaretle savunmuş, zor zamanlarda konuşmuş, istikametinden hiç sapmadan, yılmadan ve yorulmadan kendisine ve temsil ettiği kitleye yapılan zulme, haksızlığa, baskıya hiçbir zaman boyun eğmeden yaşadığı döneme ve geleceğe ışık tutmuş, rehberlik yapmış ve Türk siyasetinde kendisine mümtaz bir yer edinmiştir.

Hiç kuşkusuz aziz milletimiz kadar, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Balkan halkları da muhterem Necmettin Erbakan'ın kararlılıkla savunduğu ilkelerine karşı derin bir ihtiram ve muhabbet içindedir. Kendisi çok geniş bir coğrafyada arkasından hayırla konuşulan bir siyaset adamı olarak kalplerde silinmez bir yer edinmiştir.

KONYA ÜNİVERSİTESİ ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ OLARAK DEĞİŞTİRİLECEK

Bir ilim adamı olarak muhterem hocamızın isminin de yaşatılması bir görevdi. Bu vesileyle Konya Üniversitesinin adının Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak değiştirilmesini TBMM gündemine getiriyoruz. Kendisini bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum.''