IISS, İran'ın 2009 yılı sonuna kadar nükleer silah yapabilecek kadar uranyum zenginleştireceğini belirtti.

IISS'nin yıllık raporunu yayımlayan Mark Fitzpatrick, "Ancak uranyum zenginleştirmeyi başarmak, nükleer silaha sahip olunacağı anlamına gelmiyor" dedi.

ABD istihbarat örgütleri, daha 6 yıl önce İran'ın nükleer silah sahibi olabiliceğini iddia ettiğinde, İngiliz düşünce kuruluşu IISS, bu düşünceye mesafeli yaklaşımıştı.

NÜKLEER YARIŞ UYARISI

İngiliz düşünce kuruluşu Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü, İran`ın komşuları arasında nükleer enerjiye ilginin Orta Doğu`da bir nükleer silah yarışına yol açabileceği uyarısını da yapmıştı.

DÜNYADAN KISA KISA

RUS ASKER GÜRCİSTAN'A SIĞINDI
Gürcistan'dan bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'daki Rus birliğinden kaçan bir asker, Gürcistan'a sığındı.
Gürcü haber ajansları, Güney Osetya'nın Gürcistan sınırındaki Akhalgori kasabasında bulunan Rus birliğinde görevli Aleksandır Gluhov'un Gürcü polisine teslim olduğunu duyurdu. Gürcistan İçişleri Bakanlığından verilen bilgiye göre, siyasi sığınma talebinde bulunan Gluhov, 26 Ocakta polise teslim olduğunda ilk olarak yemek istedi.

KOLERA SALGINI 3 BİN CAN ALDI
BM, Zimbabve'deki kolera salgınında ölenlerin sayısının 3 bine yaklaştığını bildirdi. BM'nin Cenevre'deki bürosundan yapılan açıklamada, ülkede son olarak 2817 kişinin daha bu hastalığa yakalandığı ve geçen ağustos ayında patlak veren salgında hasta sayısının 56 bin 123'e yükseldiği belirtildi. Açıklamada, Zimbabve'de koleradan ölenlerin sayısının 2971'e çıktığı kaydedildi. Ülkedeki salgında her 20 vakada birden fazla kişinin koleradan öldüğü bildirildi.

İRAN'DA 12 POLİS ÖLDÜRÜLDÜ
İran'ın güneydoğusunda faaliyet gösteren Sünni militanların kurduğu pusuda 12 güvenlik gücü mensubunun öldüğü bildirildi. Hükümet yetkilisi Ali Rıza Cemşidi, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, görev başındaki güvenlik güçlerinin isyancıların pususuna düştüğünü ve 12'sinin trajik biçimde öldüğünü belirterek, sorumluların kaçtığını kaydetti.

REUTERS'İ KURAN AİLENİN SON BİREYİ ÖLDÜ
Dünyanın en büyük haber ajanslarından Reuters haber ajansını 19. yüzyılda kuran ailenin son üyesi, Baroness de Reuter, Marguerite 96 yaşında öldü. Haber ajansının sahibi "Thomson Reuters" şirketinin Müdürü Tom Glocer, Barones'in ölümünden derin üzüntü duyduğunu açıkladı. Reuters, Barones de Reuter'ın Fransa'nın Monaco sınırı yakınlarındaki bir bakım evinde dün öldüğünü bildirdi. Barones Marguerite, dördüncü Baron de Reuter Oliver'in dul eşi idi.

HÜRRİYET