Denizli’de oturan Nilay Baskın (Kayman) ile İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Ovacık köyü’nde oturan Birol Baskın, 2 yıl önce internette taşınarak arkadaş oldu. O zaman biri 15, diğeri 17 yaşında olan ikilinin arkadaşlığı zaman için büyük bir aşka dönüştü. Çiftçilik yapan 19 yaşındaki Birol Baskın ile 17 yaşındaki Nilay Baskın, ailelerinin rızalarını alarak 3 Haziran’da Denizli’de yapılan muhteşem bir düğünle evlendi. Ödemiş’in Ovacık köyüne yerleşen genç çift, önceki gün saat 22.00 sıralarında Ödemiş’ten Denizli’ye gelerek, Nilay Baskın’ın ailesine sürpriz ziyaret yapmak istedi. Ancak Birol Baskın yönetimindeki 35 ZBA 60 plakalı otomobil, Sarayköy ilçesine bağlı Köprübaşı köyü girişinde yoldan çıkarak Büyük Menderes Nehri’ne uçtu.
 
13 saat sonra bulundu
Nilay Baskın, Büyük Menderes Nehri’nin sularına gömülen otomobilin açık olan camından dışarı çıkmayı başardı. Yoldan geçen sürücülerden yardım isteyen Nilay Baskın, gelen ambulansla hastaneye kaldırılırken, kurtarma ekipleri de olay yerine geldi ve otomobil ile Birol Baskın’ı aramaya başladı.
Kazadan hafif sıyrıklarla kurtulan Nilay, saat 03.00 sıralarında Sarayköy Devlet Hastanesi’nden taburcu olarak soluğu kaza yerinde aldı. Nilay, saatlerce nehir kenarında eşinin bulunmasını bekledi. Denizli İtfaiye Müdürlüğü dalgıçları saatler süren çabalara rağmen araca ve Birol Baskın’a ulaşamadı. Akıntının yoğun olması nedeniyle Cindere Barajı’nın kapakları kapatıldı. Dün sabah saatlerinden itibaren sular çekilmeye başladı ve kazadan 13 saat sonra otomobile ulaşıldı. Otomobil, vinçle dışarı çıkartıldı ama içinden Birol Baskın çıkmadı.
 
‘Ben nasıl yaşarım!’
Eşi sudan çıkmayınca Nilay’ın acısı ikiye katlandı ve genç kadının, “Birol bulunmadan bir yere gitmem” feryatları yürekleri dağladı. Yakınları Nilay’ı teselli etmek için “Birol’un cesedi bulundu, morga kaldırıldı” dedi.
Sakinleştirici iğneyle ayakta zor duran Nilay Baskın, “Birol öldü, ben artık nasıl yaşarım” diyerek olayı şöyle anlattı:
“Virajı dönerken otomobil yan yattı ve sürüklenmeye başladı. Bir anda kendimizi suların içinde bulduk. Can havliyle kendimi otomobilden dışarıya doğru attım ve akıntıya kapıldım. Biraz yüzdüm, sazlara tutunup dışarı çıktım.”
 
milliyet