Olay, merkez Seyhan ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, iki kadını bir erkek otomobille Saydam Caddesi üzerindeki 147 numaralı evin önüne getirdi. Kadınlar daha sonra bu evin 2. katında oturan 47 yaşındaki Ayten Akay'ın ziline bastı. Kapıya gelen Akay'a iki kadın, "Bizim erkek çocuğumuz olmadığı için adak adamıştık. 40 kapıdan 40 kaşık şeker toplayıp, helva yapıp 40 kapıya dağıtacağız. Hayrınıza şeker verir misiniz?" diyerek içeri girmek istedi.
Bunun üzerine Akay kadınları yukarı davet etti. Eve giren dolandırıcılar çay şekeri vermek için Akay mutfağa girerken, kadınlardan biri "Bu evde büyü var. Hemen içime kasvet çöktü, daraldım. Bir bardak su ver" diyerek arkasından gitti. Dolandırıcılara inanıp su ve çay şekeri ikram eden Akay, bir süre dinlenmeleri için misafir odasına aldı.
Dolandırıcı kadınların, "İstersen büyüyü bozarız" sözlerine inanan Ayten Akay, "Zaten evde huzursuzluk var. Kesin büyü yapılmıştır, bozun" cevabını verdi. Dolandırıcı kadınlardan yaşlı olan, Akay'dan evdeki altınlarını getirmesini istedi. İstenileni yapan Ayten Akay, yatak odasında duran yaklaşık 15 bin lira değerindeki 9 Adana Burması bileziği dolandırıcıya verdi. Altınları bir süre okuyup üfleyen dolandırıcı kadın, tülbent getirmesini istedi. Akay'ın getirdiği tülbente altınları sarıp, puf yastıkların altına yerleştiren dolandırıcı kadın, mutfaktan bir bardak daha su istedi.
Akay mutfağa girdiğinde ise, cebinden çıkardığı başka bir tülbentin arasına altınları sarıp cebine koyan dolandırıcı kadın, suyu içtikten sonra, "Kimseyle konuşmayacaksın, şimdi bizimle birlikte sokağa çıkacak, 40 taş toplayacaksın. 2 saat bekledikten sonra altınlarını bu yastıkların altından alabilirsin" diyerek evden çıkardı.
iç bir şeyden haberi olmadan dolandırıcılarla birlikte dışarı çıkan Akay, büyünün bozulduğuna inanarak eve geri döndü. Akay'ın üst katta oturan komşuları, durumu fark etti. Yastıkların altına bakan genç kadın, altınların yerinde olmadığını gördü.
Dolandırıldığını fark edip polisi arayan Ayten Akay, eve gelen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekiplerine, olayı anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Dolandırıcılara inandığı için kendine kızan Akay, "Şeker istediler, ben de inanıp verdim. Keşke vermez olaydım. Allah onların dillerini kurutsun" diye beddua etti.
Polis, eşkalleri belirlenen ancak, evden çıktıktan sonra plakası alınamayan bir otomobile binerek olay yerinden kaçan dolandırıcıların peşine düştü.