Virüsün tespit edildiği 9 futbolcunun tedavileri evinde devam ediyor. Kulüp yönetimi ise yaşanan talihsizlik sebebiyle şaşkın. Keçiörenspor AŞ Teknik Direktörü Tahir Çapur, oyuncularındaki değişikliği geçen haftaki maçta fark ettiğini belirtiyor. Futbolcuların Afyonspor ile Ankara Cebeci Stadyum'unda yaptıkları maçta halsiz ve isteksiz olduğunu söyleyen Çapur, "Maç sonunda yenildiğimiz için futbolcularıma çok kızmıştım. Meğerse domuz gribi virüsü bulaşmış. Futbolcularımdan özür diliyorum." dedi.
AFYONSPOR BAŞKANINA DOMUZ GRİBİ TELEFONU

Keçiören'deki kulüp binasında açıklama yapan Keçiörenspor A.Ş Başkanı Halit Öngün, 9 futbolcunun sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti. Kulüp çalışanlarının da önlem olarak tamiflu ilacı kullandıklarına işaret eden Öngün, İl Sağlık Müdürlüğü'nün kendilerini sıklıkla arayıp bilgilendirme yaptığını aktardı. Bulgaristan'a giden 2 futbolcudan takıma virüsün bulaştığını söyleyen Öngün, maçların ertelenmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurduklarını bir sonraki hafta maçının da iptalini istediklerini aktardı.

3. Lig 2. kademedeki ilk maçta Afyonspor'la karşılaştıklarını kaydeden Öngün, kameralar önünde Afyonspor başkanını arayarak konu hakkında bilgi verdi. Meslektaşına 'Bizim oyuncularda domuz gribi çıktı sizin topçularınızda da virüs görülebilir' uyarısı yapan Öngün, Afyonsporlu futbolcuların kontrolden geçirilmesini istedi. Afyonspor Başkanı Hikmet Gürbüz de Keçiörenspor başkanına ilk önce şaka yapıyor zannedip inanmadı; ancak daha sonra geçmiş olsun deyip sporcuları kontrolden geçireceklerini söyledi.

Keçiörenspor'un malzemecisi de futbolcuların forma ve çoraplarını kendisinin yıkadığını bu yüzden virüs tehlikesine karşı hastaneye gittiğini belirtti. Kendisinde virüs bulunmadığını söyleyen malzemeci Abbas, "Her zaman onlarla içli dışlıyım biran önce aramıza dönmelerini istiyorum." dedi.

MASA ÜZERİNDE FUTBOLCULARIN HASTANE RAPORLARI

Domuz gribi virüsü muayenesinden geçen Keçiörenspor takımı futbolcularının Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden aldıkları dosyalar kulüpte bulunuyor. Hastaneden verilen enfeksiyon maskesi de dosyaların üzerinde yer alıyor. / cihan