Mahkeme, davanın firari sanığı Bedrettin Dalan'ın Türkiye'de bulunan mallarına, hak ve alacaklarına el konulmasına da hükmetti.

15'i tutuklu 29 sanıklı İnternet Andıcı Davası'nın 50. duruşması sona erdi. Sanıkların ve avukatların sözlü ve yazılı taleplerine ilişkin ara kararlar mahkeme başkanı Hasan Hüseyin Özese tarafından açıklandı. Davaya bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi firari sanık emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı'nın yokluğunda tutuklanmasına ve hakkında kırmızı bülten çıkarılmasını karar verdi. Mahkeme, davanın firari sanığı Bedrettin Dalan'ın Türkiye'de bulunan mallarına, hak ve alacaklarına el konulmasına da hükmetti. Mahkeme, sanık savunmalarında ve belgelerde adı geçen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında gereğinin takdir ve ifası için CMK. 250 madde ile görevli Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasına kararlaştırdı.

BAKICI'NIN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından hazırlanan 92 sayfalık iddianamede, Bakıcı'nın "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Sanık Bakıcı'nın ayrıca "terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan da 15 ile 22 yıl arasında hapsi talep ediliyor.

hürriyet