ŞU ANA KADAR SORUN YOK

G.Saray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, GS TV'ye yeni sezon hazırlıklarını değerlendirdi. Futbolcuların her fırsatta duydukları hayranlığı dile getirdiği tecrübeli teknik adam, konuşmasına futbolcularına olan memnuniyetini söyleyerek başladı. Ancak istenilen seviyeyi şu an için henüz yakalamadıklarına da değinen Rijkaard, “Her geçen gün üzerine koyarak gidiyoruz. Tobol maçına hazırız. Çünkü başka seçeneğimiz yok. Şu ana kadar 4-3-3 sisteminde herhangi bir sorun yaşamadık. Yaşamayacağımızı da düşünüyoruz. Performanstan memnunum. Taktiksel ve fiziksel konuda da sıkıntımız yok” değerlendirmesini yaptı.

TOBOL'DAN ÇEKİNMİYORUZ

Hazırlık maçlarında gençleri görme fırsatı yakaladığını belirten deneyimli çalıştırıcı, kafasında geçen sayının 25 kişilik kadro olduğunu açıkladı. Keita'nın transferini değerlendiren Rijkaard, “Hem forvet hem sağ açık olarak oynuyor. Onun gibi kaliteli bir oyuncuya ihtiyacımız vardı. Takıma artısı mutlaka olacaktır” sözleriyle transferin ne kadar isabetli olduğunu vurguladı. UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri Tobol için “Gözümüzde büyütülmemesi gereken bir rakip” değerlendirmesini yapan Hollandalı teknik adam, “Açıkçası çekinmiyoruz. Gruplara kalacağımızdan eminim. Gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz” dedi.

'TRANSFER BİTTİ' DİYEMEM

Transfer dönemini henüz kapatmadıklarını belirten Rijkaard, şöyle konuştu: “Bu konuda çalışmalar sürüyor. Transfer ihtiyacım olursa yönetim kuruluyla görüşürüm. Zaten bu konuyla ilgili sık sık konuşuyoruz. Öncelikle iyi futbol oynayıp taraftarımıza güzel futbolun keyfini tattıracağız. Ayrıca her kupaya da talibiz.” Rijkaard, bir dönem Barcelona'da öğrencisi olan Rüştü konusunda ise, “Rüştü gerçekten çok iyi bir kaleci insan olarak da iyi biri. Valdes'in ona göre bir avantajı vardı; o da savunma oyuncularıyla aynı dili konuşmasıydı. O yüzden onu birinci kalecim olarak tercih ettim” açıklamalarını yaptı.

Lincoln'ün yaptığı utanç verici bir şey

Takıma henüz katılmayan Lincoln ile ilgili soru yöneltilen teknik direktör Frank Rijkaard, Lincoln'ün yaptığı davranışın utanç verici olduğunu söyledi. Lincoln'ü henüz tanıma fırsatı bulmadığı için kendisi hakkında yorum yapmak istemediğini dile getiren Rijkaard, “Şu zamana kadar takıma katılmaması profesyonellikle bağdaşmaz. Bu yaşananlar utanç verici bir durum. Her tatil dönüşü aynı problem yaşanıyormuş. Kabul edilebilir bir durum değil” değerlendirmesinde bulundu. Rijkaard, Brezilyalı oyuncunun futbolu içinse, “Geçen seneki maçların kasetlerinden izlediğim kadarıyla kaliteli bir futbolcu” yorumunu yaptı. - yenişafak