Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki mescidin imamı, 143 milyon 829 bin TL bütçesi olan RTÜK"te sayman yapıldı. Gazeteport'un haberine göre, TV yayınlarını izleyen dairenin başına da bir sağlık memuru ile kapatılan Refah Partisi yöneticisinin oğlu getirildi.

CHP'LİLER İTİRAZ ETTİ

RTÜK"deki ilginç atamalar, önceki gün yapılan üst kurul toplantısına RTÜK Başkanı Zahit Akman tarafından gündem dışı getirildi. RTÜK"ün CHP kontenjanından seçilen üyeleri Şaban Sevinç, Hülya Alp ve Mehmet Dadak, bu atamalara liyakate önem verilmediği ve yönetmeliğe aykırı olduğu gerekçesiyle itiraz ettiler. Ancak atamalar 6 üyenin oyuyla onaylandı.

Atamalar sonucu, önce Zonguldak Ereğli camiinde, sonra da Ankara AŞTİ mescidinde imamlık yapan Adem Çobaner, saymanlığa getirildi. Bir süre önce AŞTİ imamıyken RTÜK"e memur olarak geçen Çobaner, RTÜK"ün 143 milyon 829 bin TL olan 2009 bütçesini kontrol eden, Mali İşler Başkanlığı'nda saymanlık görevine atandı.

ULUCAK"IN OĞLU VE GARSON

Radyo TV yayınlarını izleyerek değerlendirme raporları yazan ve yasaya uygunluk denetimi yapan İzleme ve Değerlendirme Daire Başkan yardımcılıklarına ise Refah Partisi eski Genel Başkan yardımcılarından Rıza Ulucak"ın ığlu Emir Ulucak ile ve sağlık memuruyken RTÜK"e geçen Osman Ardoğan atandı.

Türkiye Gübre Sanayiinde garson olan ve RTÜK"e bekçi olarak geçen Alaettin Kutlu ile DPT"de daktilo olarak çalışırken RTÜK"e memur olarak geçen Veysel Şengül de müdür kadrosuna atandı. Daha önce Milli İstihbarat Teşkilatında görev yapan ve babası da üst düzey MİT yöneticisi olan bir isim de müdür yapıldı.

RTÜK'TEN AÇIKLAMA

RTÜK'teki atamaların, “üst kurul kararı ile tamamı üst kurul bünyesinde çalışan personel arasından gerçekleştirildiği” bildirildi.

RTÜK'ten yapılan açıklamada, kurulun 1 Nisan 2009 tarihli toplantısında kurum içinden boş bulunan bazı kadrolara atama yapıldığına ilişkin basın yayın organlarında yer alan haberler üzerine bazı hususların açıklanması zorunluluğunun doğduğu ifade edildi.

RTÜK'ün ülke genelinde yayın yapan radyo ve televizyonların düzenlenmesi ve denetlenmesinden sorumlu olduğu belirtilerek, “Bu çerçevede yürütülmekte olan ve yürütülmesi planlanan çalışma ve projeleri de uzman personel eliyle gerçekleştirmektedir” denildi.

Bu projelerden bazılarının, sayısal kayıt arşivi ve analiz sistemi, medya okuryazarlığı, kurum içi ve yayıncılara yönelik kurum dışı eğitim faaliyetleri, kalite yönetim sistemi, kurumsal kaynak planlaması olduğunun belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu projelere bağlı olarak daire başkanlıklarının artan iş yükünü karşılamak üzere kariyer ve liyakat ilkeleri de gözetilerek hiyerarşiye uygun bir şekilde tamamı halen üst kurul bünyesinde, önemli bir kısmı ise 10-15 yıldır üst kurulda çalışmakta olan personel arasından söz konusu atamalar gerçekleştirilmiştir. Bahse konu atamalar norm kadro şeması da dikkate alınarak üst kurul kararı ile gerçekleştirilmiştir.

Yapılan atamalar 3984 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun ile 8.11.2002 tarih ve 24930 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Personel Yönetmeliğinde öngörülen koşullara uygun olup, hukuka aykırı herhangi bir husus bulunmamaktadır.”

HÜRRİYET