Bursluluk sınav sonuçları yarın belli oluyor. Bu nedenle heyecan tavan yaptı. Devletten burs almak için sınava giren 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencileri tüm gün boyunca telefon veya bilgisayar başında olacak.

İOKBS SONUCU SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

MEB'in sınav takvimine göre bursluluk sınavı yani İOKBS sonuçları 18 Temmuz Çarşamba günü açıklanıyor. Fakat yetkililerden saat konusunda resmi bitr açıklama gelmiş değil. Bu yüzden öğrenciler geceden itibaren teyakkuzda olacaklar. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

İOKBS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

SINAV İTİRAZLARI

a. Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının Bakanlıkça yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) takvim günü içerisinde ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak veya yazılı olarak ÖDSGM'ye yapılabilecektir.

b. Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilât Programı" aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir.

BURSLULUK BAŞLANGICI NASIL OLACAK?

Bursluluk hakkını kazanan öğrencilerin bursluluk işlemleri okul müdürlüğü tarafından ilgili burs döneminde e-Burs Modülü üzerinden gerçekleştirilecektir.