Federasyonun verdiği kararların yeşil beyazlı camiayı üzdüğüne dikkati çeken açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“BEŞİKTAŞ MAÇI SONRASI VERİLEN KARAR VİCDANA SIĞMAZ”

"Kamuoyu tarafından da çok iyi şekilde takip edildiği üzere, Bursaspor’un Lig’in ilk yarısını lider bitirmesinden bu yana Futbol Federasyonu’nun Bursaspor hakkında takınmış olduğu yanlı ve önyargılı tavrı, camiamızı üzmekte ve birçok zaman protestolara varan eylemlere neden olmaktadır. Bursaspor Kulübünün, başta hocamız ve futbolcularımız olmak üzere Kulübümüzün tüm emeğinin ve çabalarımızın bu şekilde heba edilerek ziyan olması, başarılarının, verilen cezaların gölgesinde bırakılmasından kulüp olarak, oldukça rencide olmaktayız. Federasyonun tutumu, bir anlamda geçen yıl hak ettiğimiz şampiyonluğumuzu, ligdeki başarılarımızı, tüm şehrimizi ve emeğimizi cezalandırmaktadır. Beşiktaş maçı sonrasında federasyon tarafından verilen cezaların hukuka ve vicdana sığmadığının, Başbakanımızdan en sade vatandaşa kadar geniş bir yelpazede kamuoyu tarafından kabul edilmesine de aldırılmadan, federasyonun bu kararındaki ısrarı oldukça manidardır.

“VERDİKLERİ KARARLAR BİR ŞEHRİN ONURU İLE İLİNTİLİ”

Tahkim Kurulu"nun mali, idari ve işlevsel açıdan bağımsız olması gereği apaçık ortadadır. Federasyonun atama yoluyla oluşturduğu tahkim kurulu yargılama görevi yürütmektedir. Verdikleri kararlar bir şehrin duyguları ile bir şehrin geleceği ile, bir şehrin onuru ile ilintilidir. Yargılama en kutsal işlevdir. Yargılama makamlarının en önemli unsuru da bağımsızlıktır. UEFA ve FİFA prensipleri de bağımsız federasyon ve bağımsız yargı görevi icra eden organlara işaret etmektedir.

"9 MAÇLIK CEZA BENZERİ OLMAYAN BİR UYGULAMADIR"

2011-2012 sezonuna başlarken kulübümüzün 9 adet resmi müsabakada taraftarından yoksun bırakılması ve başka illerde müsabaka oynamasında hangi rekabetten bahsedebilecektir. Bilek güreşi başlamadan el kol bağlanır mı? Bursaspor, kulüp olarak bunu hak edecek ne yapmıştır? Bir kısım taraftarın güvenlik güçleri ile tasvip etmediğimiz görüntüleri yaşaması, Bursaspor gibi hem ligde hem de centilmenlikte şampiyon olmuş bir kulübe nasıl reva görülmüştür? 9 maçlık bir cezalandırma uygulanması, benzeri olmayan bir uygulamadır.

LEHLERİNE TEK PENALTI YOK

Toplam 34 müsabakada Bursaspor lehine tek penaltı düdüğü çalınmamıştır. Lig boyunca Yorumcuların açık penaltı yorumu yaptıkları toplam 14 pozisyon sezon boyunca güme gitmiştir. Mali, idari ve seyircisiz ceza uygulamalarında ise federasyonumuz Bursaspor’a oldukça eli açık yani cömert davranmıştır. Anadolu’dan bir ekibin şampiyon çıkması, ertesi yıl da şampiyonluk bayrağını bırakmak istememesi, sistemi alt üst etmiştir.

GÜÇLENEREK ÇIKACAĞIZ

Biz şehir ve Bursaspor Kulübü olarak bunların altından güçlenerek çıkacağız. İçten ve dıştan oynanan tüm oyunlar ve kampanyalar bizi asla yıldırmayacaktır. Kulübümüz bu uğurda büyük bedeller ödedi ve her türlü bedeli de ödemeye hazırdır. Kulübümüz her sene bir önceki seneye göre her açıdan örnek teşkil edecek büyümelere imza atmaya devam edecektir. Mali, idari ve sportif anlamda gıpta ile bakılan, alt yapısı dünyaya model olacak, kendi çocukları ile büyüyen ve övünen bir kulüp olma yolunda hedeflerimizden sapmadan ilerlemekteyiz.

ŞAMPİYONLUK BAYRAĞINI DİKECEĞİZ

Önümüzdeki sezondan başlayarak şampiyonluk bayrağını Boğazın üçüncü köprüsüne de dikeceğiz. Bize 34 maç da ceza verilse, hedeflerimizden miligram sapmaya niyetimiz yoktur. Şehir olarak daha çok kenetleneceğiz. Biliyoruz ki menfaatleri zedelenen güçler bizi içten ve dıştan sarsmak, yıkmak için teşebbüslerde bulunacaklardır. Onlara kötü bir haberimiz var. Biz yolumuza her zamankinden sağlam devam edeceğiz. Baskılar bizi asla yıldırmayacak. Kimse sevinmesin. Onlar adına üzgünüz. Çekip gitmeyeceğiz. Biz daha büyük şampiyonluklar göreceğiz. Bursalı Bursalı olmakla daha fazla övünecek. Anadolu şehirlerine yayılan bu kıvılcım tüm Ülkeyi saracaktır.

TÜM ANADOLU YANIMIZDA

Adaletin, vicdanın, hakkaniyetin, fair play ruhunun, sportif başarıların egemen olduğu, vicdandan haktan ve hukuktan yoksun anlayışların yıkılacağı güzel günlere hep beraber yürüyeceğiz. Herkes bilsin ki bu yolda tüm Bursa, tüm sporseverler, hatta tüm Anadolu yanımızdadır ve her zamankinden daha güçlüyüz."

Radikal