Bursaspor ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'nın da bulunduğu 9 kişiden 4'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma çerçevesinde, ''Suç işlemek için örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, zimmet, resmi evrakta sahtecilik, soruşturma gizliliğini ihlal, güveni kötüye kullanma ve mal varlığını bildirmeme'' suçlarından gözaltına alınan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, İkinci Başkan Haluk Özkıyıcı, eski İkinci Başkan Osman Çelik, Bursaspor Kulübü Genel Müdürü Osman Nuri Biçer, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Zanlılardan, yönetim kurulu üyesi Hasan Saltan ve kulüp muhasebecisi Sema Çavuşoğlu ise nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YAZICI VE ÖZKIYICI RAHATSIZLANDI

Bu arada, tutuklama kararının ardından duruşma salonu çıkışında Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ve İkinci Başkan Haluk Özkıyıcı rahatsızlandı. Yazıcı ve Özkıyıcı'ya sağlık ekipleri müdahale etti.

Öte yandan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da duruşma sürecini adliye sarayında takip etti.

CEZAEVİNE YOLLANDILAR

Bursaspor ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı ve 3 kişi, cezaevine gönderildi.

Alınan bilgiye göre, ''Suç işlemek için örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, zimmet, resmi evrakta sahtecilik, soruşturma gizliliğini ihlal, güveni kötüye kullanma ve mal varlığını bildirmeme'' suçlarından nöbetçi mahkemece tutuklanan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, İkinci Başkan Haluk Özkıyıcı, eski İkinci Başkan Osman Çelik, Bursaspor Kulübü Genel Müdürü Osman Nuri Biçer, yoğun güvenlik önlemleri altında adliye binasının arka kapasından çıkarıldı.

Yazıcı, burada bekleyen ambülansa, Özkıyıcı, Çelik ve Biçer ise bir polis minibüsüne bindirilerek cezaevine götürüldü.

Adliye sarayı çıkışı bir hayli bitkin olduğu gözlenen Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, bir gazetecinin ''Bir açıklama yapacak mısınız?'' şeklindeki sorusuna ''Pazartesi'' diye yanıt verdi.