ODD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aybar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bursa'nın, Türkiye için hatta dünya için otomotiv sektöründe son derece önemli bir marka haline geldiğini söyledi.

Aybar, Renault Fluence'nin Türkiye "premier"inin Bursa'da gerçekleştirileceğini belirterek, "Dünyaya Bursa'dan, Bursalı teknisyen ve mühendislerimizin elinden doğan bir araç bugün ilk kez sergilenecek ve hem Türkiye içinde hem de dünyada yol almaya başlayacak. İşte onun için özellikle bu fuarımız önemli bir hale geliyor" dedi.

Geçen yıl yine bu fuarın açıldığı dönemde hareketli günlerin yaşandığını, dünyadaki global krizin başladığı günlerin yaşandığını anlatan Aybar, "Ama yine 147 bin ziyaretçinin katıldığı, yaklaşık 10 ülkeden 95 firmanın yer aldığı bir fuardı. bu sene de aynı canlılığı burada 2010 modelleri sergileyerek paylaşmak istiyoruz" diye konuştu.

Yıl sonu satış tahmini 520 bin

Dünyanın geçen yıl finansal sıkıntının içine girdiğini, çeşitli toparlanma sinyalleri olsa da halen devam ettiğini, ne zaman biteceğinin de 2010 yılında daha net görülebileceğini ifade eden Aybar, şunları kaydetti:

"Ama şunu unutmamak lazım; bu kriz olsa da otomotiv sektörünün bu krizden en çok etkilenme potansiyeli olduğu halde işte çeşitli tevşiklerle, gayretlerle hepimize düşen görevin yerine getirilmesiyle yine sürükleyici bir rol alması mümkün. Nitekim geçen sene baktığınızda Türkiye'nin ihracat şampiyonu otomotiv sektörü. Toplam 25 milyar dolar. Türkiye'de nitelikli istihdamı en çok sağlayan sektör yine otomotiv sektörü. Geçen sene sonundaki rakam 400 bin kişi ve Bunun neredeyse yarısına yakını Bursa'da. Böyle bir önemli sektörü ifade ediyoruz."

TRT payı, Metro vergisi vesaire

Aybar, son günlerde yine vergilerde artışların gündeme geldiğine işaret ederek, şöyle dedi:

"İşte 2-3 gündür yaşıyoruz. Bir bandrol artışı. İşte başka söylentiler var, metro için otomobil sahiplerinden alınacak vergiler vesaire. Tekrar vurgulamak lazım, biz eğer vergiyi bu şekilde artırmaya devam edersek, toplam satışlar düşmeye devam eder, toplam olarak elde edilecek vergi geliri de yine düşer. Çünkü biz dolaylı vergiyi buradan alıyoruz. O zaman vergileri artırmanın değil, vergileri düşürmenin çaresine bakmamız lazım. Hepimizin bence bu konuda çalışması lazım."

Fuarın markaları

Fuara, Renault, Fiat, Ford, Toyota, BMW, BMW Motosiklet, Cherry, Dacia, Geely, Güleryüz Cobra, Hyundai, Isuzu, Iveco, Land Rover, Mercedes, Mini ve Peugeut gibi ana sanayi firmalarının yanı sıra 40'a yakın yan sanayi ve aksesuar firması katılıyor.

Bazı modellerin Bursa tanıtımının yapıldığı fuarda, Renault'nun "Fluence" modelinin Türkiye tanıtımı gerçekleştirildi. "Tuning Özel Bölümü" ile "Geçmişten Günümüze Klasik Araba Sergisi" de ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor.

Dans şovlarının da yer aldığı fuarda, Ece Gürsel, Elif Ece Uzun, Tuğba Altıntop, Lara Surol, Tatiana Marinescu, Tuba Melis Türk, Şehnaz Özkaya gibi isimlerin de aralarında bulunduğu mankenler, yeni modellerin tanıtımında görev aldı.

Giriş ücretinin 7,5 lira olduğu fuar, 24-28 Ekim tarihlerinde 11.00-22.00, 29 Ekimde ise 11.00-21.00 saatleri arasında gezilebilecek .- vatan