Kayseri önünde sezonun en rahat zaferlerinden birini alan yeşil-beyazlılar, F.Bahçe"yi 1 puan geriden takibini sürdürdü.

ERTUĞRUL Sağlam "mutlak 3 puan" maçlarında bile takımını çılgınlar gibi saldırmaya şartlamıyor. Zaten takımda hedefe yaklaşırken artan tedirginliğe bir de gol şartı eklemeye gerek olmadığı görüşünde. Dün de Kayserispor önüne öncelikle rakibi tutabilecek, çabuk çıkabilecek, belki de duran topla vurabilecek bir kadro çıktı.

EVDEKİ hesap çarşıya bu kadar mı iyi uyar? İlk yarı tamamen ev sahibi ekibin çalıştığı yerden geldi. Kayseri çekingen değil aksine ofansif bir kadroyla sahaya çıksa da rakibi tutabilen 11"iyle Bursa hemen hiç pozisyon vermedi ve ilk 45 dakikada 3 duran top üç Ali Tandoğan-Turgay işbirliği, 3 büyük tehlike ve 2 gol çıkardı.

21"DE Tandoğan sol çaprazdan duran topu ceza sahasına kaldırdı. Çalışılmış pozisyonda Turgay sağlam yükselip topu filelere yolladı: 1-0. 32"de bu defa sağdan aynı organizasyon vardı ama Turgay vuramadı. 36"da ise yine sağdan aynı oyuncularla karbon kopya duran top organizasyonu izledik. Turgay yine vuramadı ama bu defa sebep Shawky"nin kendisini itmesi olunca penaltı düdüğü geldi. İvankov da skoru 2-0"a getirdi.

IVANKOV ATTI, ATTIRMADI

İKİNCİ yarıda skor avantajıyla oynamaktan çok rakibi bozmaya yöneldi Bursa ama bu stil çok da uymadı ev sahibi ekibe. Gol iştahı kesilmeyen Kayseri yüklenmeye başladı. 54"de ligin gol kralı Makukula unvanına yakışır şekilde yüksekten gelen topu göğsüyle indirip tam karşıdan düzgün vurdu ama terse yatan Ivankov şansının da yardımıyla topu ayakları ile çıkardı. 64"de ise Troisi"nin mükemmel frikik vuruşunu Ivankov doksandan aldı. Kalan sürede Kayseri yorulunca başka pozisyon üretemedi.

88"de ise Bursa 3. gole de yaklaştı ama kontratakta Ergiç"in pasıyla bomboş kalan Volkan"ın şutunu Souleymanou çıkardı ve maç 2-0 sona erdi.

YAZICI: A.Gücü de şampiyonluğu istiyor

BURSA Başkanı İbrahim Yazıcı “Şampiyonluğu istiyoruz. Var gücümüzle çalışıyoruz. Allah"ın adaleti varsa herhalde şampiyon olacağız. A.Gücü, Bursa"nın şampiyon olmasını canı gönülden istiyor. Fener"e karşı ellerinden geleni yapacaklar” dedi.

"Fener puan kaybedecek"

BURSASPOR Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Kayseri galibiyetinin şampiyonluğu getireceğine yürekten inandığını söyledi: “Gelecek haftaya oynamadan kazanarak gireceğiz. Bu F.Bahçe üzerinde baskı yaratacaktır. A.Gücü"ne puan kaybedeceklerine inanıyorum. Son hafta burada finali yapmak istiyoruz. İlk yarı rakibin sertlikleri vardı ama kalemizde pozisyon görmeden 2-0 öne geçtik. 2. yarı rakibin ataklarında oluşan boşlukları değerlendirmek istedik ama olmadı. İyi mücadele edip iyi futbol ortaya koyduk.”