Aldığı eve elektrik bağlatabilmek için 3 gündür AYDEM"e gidip geldiğini söyleyen Gurbetçi Murat Yıldırım “Elektriğin bağlanması içi benden evin elektriğini bağlayan kişiyi bulmamı istiyorlar. Ben nerden bulayım, bu nasıl iş anlayamadım” diyerek duruma isyan etti.

Edinilen bilgiye göre Almanya"da yaşayan gurbetçi, biriktirdiği para ile tatilini ve emekliliğini kendi ülkesinde yaşamak için Didim"den ev satın aldı. Yeni Mahalle 892 sokakta 4 katlı bir apartmanın dubleks katını satın alan şahıs, evine elektrik bağlatamadığı için çok zor durumda olduğunu belirterek “Su için belediyeye gittim, bir günde sorun çözüldü. Ardından sayacı olan ve her şeyi hazır olan elektriğin açılması ve bağlanması için AYDEM yetkililerin gittim ve durumu anlattım. Bana bu binanın elektriğini bağlayan elektrikçiyi bulmamı ve ondan dosyayı getirmemi istediler. Ben de o kişiyi tanımadığımı ve emlakçı aracılığıyla evi satın aldığımı söyledim. 3 gündür AYDEM"e gidip geliyorum ve evime elektrik bağlatamadım. Yaşadıklarım karşısında kendi ülkemden ev aldığıma pişman oldum” diye konuştu.

Yıldırım Didim"de birçok yabancı vatandaşın da ev aldığını ve aynı uygulamanın onlara da yapılıp yapılmadığını sorarken “Yetkililere bu durumu anlattım ama bana yine aynı şeyleri söylüyorlar. Bu bürokratik işler yüzünden elektrik alamıyorum. 3 günden bu yana elektrik alabilmek için adeta AYDEM"de yatıyorum. Bu nasıl bir tutum anlamış değilim” diyerek yaşadıklarına isyan etti

Yasaları uyguladıklarını belirten AYDEM yetilileri, bin elektrik tesisatını döşeyen kişilerin mutlaka oda kaydı olması gerektiğini belirterek, konuyla ilgili, önümüzdeki günlerde geniş açıklama yapacaklarını söylediler.