Törende konuşan Didim Kaymakamı Ali Katırcı bu birliğin gelecekte Didim"de yapılacak çalışmalara öncülük edeceğini söyledi.

Didim Belediyesi İtfaiye ve Eğitim Merkezi Binasında düzenlenen açılış törenine Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Aydın İl Genel Meclis Başkanı Akan Evren, Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci, CHP"li İl Genel Meclis Üyeleri, Didim ve Akbük Belediye Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, turizmciler, muhtarlar ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu birliğin içeriği hakkında bilgiler vererek “Bakanlar Kurulu Kararıyla kurulan birliğimiz, belediyemizin tahsis ettiği yerde çalışmalarına başladı. Didim"de birlik ve beraberlik içerisinde ve imkanlar ölçüsünde güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Didim"de bu potansiyel var ve Birliğimiz kurulmasında emeği geçen başta Kaymakamımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Şu an için 13 ana başlıkta yapmak istediğimiz çalışmaları hazırladık. Destekler sonucunda Didim"de güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise Didim"de sivil toplum örgütleri ile çalışmalar yaptıklarını kaydederek “Bu birliğimizde aynı Kent Konseyi gibi bakanlar kurulu kararıyla kuruluyor. Birliğimizin başından kendisine çok güvendiğimiz Salih Bey var. Bu birlik yapacağı projeler ve hazırlayacağı projelere Didim"de turizmin 12 aya yayılması için çalışacak. Bizim de Didim"de hazırladığımız projeler ve ortak çalışmalara yapacağız. Şimdi bize Turizmci Yusuf Bey"in Altınkumla ilgili bir projesini bize sundular. Bizim de Altınkumla ilgili projelerimiz vardı. Bu iki projeyi birleştirerek güzel bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Bu tür projeler önümüzdeki süreçte de gelecektir. Bizler desteğimizi sürdüreceğiz ve güzel çalışmalara imza atacağız” dedi.

Didim Kaymakamı Ali Katırcı ise birliğin kurulmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bu birliğin kurulmasında birazcık katkımız tuzumuzun olması bizleri sevindirdi. Bu birlik ileriki dönemlerde yapacağı çalışmalarla Didim"e yarar sağlayacak. Biz ilk adımı attık. İleride çalışmalarıyla önemi daha ortaya çıkacak. Didim"in tanıtımına büyük katkı sağlayacak” dedi.

Konuşmaların ardından Didim Kaymakamı Al Katırcı açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından gelen davetlilere kokteyl verildi.