Gerçekleştirilen etkinliğe Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş başta olmak üzere Aydın İl Temsilcisi Rıdvan Devli ve çok sayıda yönetici ile sendikalı katıldı.
Seminerin açılışında konuşan Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, ekonomik krizin Türkiye"yi olumsuz etkilediğini, teğet değil delerek geçtiğini belirterek sadaka toplumu olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığımızı ileri sürdü.
Yokuş konuşmasında Türk İslam eserlerinin bulunduğu yerlerin talan edildiğini buna rağmen Aktütün"deki kilisenin onarılmasının yanlış olduğunu iddia ederek, “Kendi eserlerimizin öncelikle koruma altına alınması gerekiyor. Hedefimiz 760 Bin sendika üyesi olmayan memuru sendikalı yapmak ve diğer sendikalara üye olan 574 bin kişiyi de kendi sendikalarına çekmek. Türkiye"de gündem maalesef sanal olaylarla değiştiriliyor. Özellikle küresel krizin Türkiye"ye yaptığı tahribat kamuoyu gündemine getirilmiyor. Son 1 yılda 1.250 kişi işini kaybedip İŞ-KUR"a işsizlik maaşı için başvurdu, 47 bin fabrika kapandı. Otomotiv sektöründeki yüzde 50 iş azalmalarının yanı sıra inşaat sektörü durmuş ihracat sektörü ise yüzde 22 gerilemiştir. Bir milyon vatandaşımıza çeşitli sebeplerle icra gelmiştir bütün bu veriler ekonomik krizin teğet değil vatandaşı delipte geçtiğini göstermektedir. Biz Kamu-Sen olarak canlanması üretilen malların pazarlanması için başta asgari ücretlilerin ve emeklilerin maşlarına 200 TL daha zam yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.
Seminerin sonunda, Türk Büro Sen üyesi katılımcılara, sertifika verildi.