Burhan Aydın açıklamasında, "Alkollü içki, sigara, telefon ve otomobil gibi ürünlerin vergilerine yaptığı zamlara Maliye Bakanı bunlar zam değil güncelleme diyor.Emekliler de maaşların güncellenmesini istiyor. Fakat veren yok.
Ekim ayı sonu itibariyle 11 aylık enflasyonun % 9,48 olduğu söylenen ülkemizde yeniden değerleme oranı % 10,26. Yeniden değerleme oranı doğrultusunda taşıt vergileri, harçlar, damga vergisi, cezalar ve değerli kâğıtlar ile defter tutma hadleri % 10,26 oranında artırılacak. Bu oranda her şeye yeniden bir zam daha gelecek. Maaşlarımıza 2012 yılında ise, % 3 + % 3= % 6 zam yapılacak, biz senenin başında % 10,26- % 3= % 7,26 zarardayız. Her şey bugünkü gibi giderse, yani hiçbir ürüne zam gelmez piyasa olduğu gibi durursa, 2012 Temmuz ayında zararımız % 7,26 - % 3= % 4,26’ya düşecek.
 
Bu arada Aralık ayı enflasyonunun da yüksek çıkacağı şimdiden Merkez Bankası’nca ilân edildi. Bu çerçevede yapılan zamların adı da artık güncelleme oluyor. Biz emekliler de maaşlarımıza güncelleme istiyoruz. Fakat bu hükümet bir intibakı bile yıllardır çıkarmadı. Halâ emeklileri oyalıyorlar. Sadece S.S.K Emeklilerine intibak yapacak Emekli Sandığı ve bilhassa BAĞ-KUR’lu düşük maaşlı emeklileri unutuyor. Maaşlara zam geleceği zaman, ülkemizde kaynak yok deniliyor. 2011 yılının ilk dokuz ayında 5 milyar 592 milyon dolarlık tarım ürünü ithalatı yapılmıştır. Ülkemizin kaynakları tarım ithalâtına yabancı doktor ve hemşireye vesaire peşkeş çekiliyor. Ülkemiz çalışanına ve emeklilere gelince kaynak yok!...
 
Bu kaynaklar ülkemizde kalsa, emeklilerimizin ekonomik sorunları da çözülürdü.Yaşanan enflasyondan emeklileri kurtarmak için emekli maaşlarına en az %10+ %10= %20 zam yapılmalıdır.
Biz Türk Emekli-Sen olarak yapılacak Toplu Sözleşme Görüşmelerine en az %20 zam talebi ile girilmesini istiyoruz."dedi.