Siyasilerin mahkemeye çıkartma yapıp boy göstermeye geldiğini ifade eden Akkar, "CHP milletvekillerinin burada şov yapmasını istemiyorum. Buradan çıkıp dışarıda basın açıklaması yapıyorlar." dedi.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, İkinci ve üçüncü Ergenekon iddianamesi sanıklarının yargılandığı davanın 10. duruşmasına 49 tutuklu sanık ile Yalçın Küçük'ün de aralarında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Savcıların 1.913 sayfalık ikinci iddianameden 30 sanığa ilişkin bölümü okumasının ardından, sanıklar ve avukatlarının taleplerine geçildi. Tutuksuz sanıklarından Mahir Akkar, siyasilerin mahkemeye çıkartma yapıp boy göstermeye geldiğini anlattı.

Akkar'ın, "CHP milletvekillerinin burada şov yapmasını istemiyorum. Buradan çıkıp dışarıda basın açıklaması yapıyorlar." demesi üzerine Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, "Basın açıklaması mı yapıyorlar?" diye sordu. Akkar da, "Evet dışarıda basın açıklaması yapıyorlar. Ben bundan rahatsızlık duyuyorum. Kendi şahsi propagandası için geliyorlar. Niye birinci davaya gitmiyorlar?" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, "Burası açık bir mahkeme, herkes gelebilir." diye cevap verdi. Bu sırada bazı tutuklu sanıklardan Akkar'a tepki geldiği görüldü.


KÜÇÜK: O KADAR HOŞGÖRÜLÜSÜNÜZ Kİ...


Tutuksuz sanıklardan Yalçın Küçük'ün, oturumun çok yoğun ve yer yer gergin geçtiğini belirtmesi üzerine Başkan Şengün, "Olacak o kadar.' dedi. Küçük'ün, daha çok tarihi, felsefi ve dini bir konuşma yapacağını söylemesi üzerine Şengün, "Öz olursa sevinir mahkeme.' ifadesini kullandı. Bunun üzerine Yalçın Küçük, "Ben 50 yıldır yargılanıyorum, onlar alaturka mahkemeler. 50 yıldır alıştığımız mahkemelere göre o kadar hoşgörülüsünüz ki.' ifadelerini kullandı./yeni şafak