Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, bölgede operasyonların aralıksız sürdürüldüğünü belirterek, 'Tekrar söylüyorum, bu dağlar güvenli dağlar, burada silahlı adamlara yer yok. Yakalanana kadar operasyonlar devam edecek. Bu tür operasyonlar sabır işi, bizim de yeteri kadar sabrımız var. Daha fazla kan aksın istemiyoruz. Bu işler silahla olmaz, gelin adalete teslim olun, eninde sonunda yakalayacağız, buradan çıkış yok' dedi.
 
Başbakanlık otobüsüne eskortluk yapan araca silahlı saldırıda bulunduğu öne sürülen gruba yönelik olarak Ilgaz Dağı eteklerindeki Bozarmut ve Kayapınar köyleri arasındaki ormanlık alanda başlatılan operasyonda ölü ele geçirilen teröristin cesedi, cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından önceki gece İhsangazi Belediyesinin cenaze aracıyla önce İhsangazi Sağlık Merkezine, ardından Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesine götürüldü. Cesed dün de Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
 
2 KG C-4 PATLAYICI ELE GEÇTİ
 
Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı resmi sitesinde, operasyon sonucu ele geçirilen malzemeler kamuoyuna açıklandı. Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi sitesinden yapılan açıklamada, "Kastamonu ili İhsangazi ilçesi Bozarmut köyü bölgesinde, alınan bir duyum üzerine güvenlik güçleri tarafından icra edilen faaliyet esnasında, bir grup bölücü terör örgütü mensubuyla temas sağlanmış, çıkan çatışmada 1 terörist etkisiz hale getirilmiştir" denildi.
 
Yapılan açıklamada ayrıca, "Etkisiz hale getirilen teröristle birlikte; 1 adet M-16 piyade tüfeği (30 adet mermi ile birlikte), bin 700 gram C-4 plastik patlayıcı, 1 adet el yapımı mayın, 7 adet elektrikli fünye, 2 adet telsiz, 1 adet gece görüş dürbünü, 3 adet sırt çantası ve çeşitli örgütsel doküman ile muhtelif gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir" ifadelerine yer verildi. AA