Kefen giydiler, Ordu evi önünde öldürülmüş numaarsı yaptılar, sloganlar attılar 'demokrasi' istediler.

Diyarbakır Demokrasi platformu tarafından Kürt sorununun barışçıl yollarla çözülmesi amacıyla "Kefenli" eylem yapıldı. Orduevinin karşısında bulunan Dağkapı meydanında toplanan yaklaşık 1000 kişi kendilerine dağıtılan ve kefen olarak adlandırılan beyaz bezleri sardıktan sonra Kürtçe "Şehitler ölmez", "Ölmek öldürmek istemiyoruz", "Barışın Elçisi İmralı'dadır" diye sloganları attı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı eylemde kadınların yanısıra yaşları 10-15 yaşında değişen çocukların da katılması dikkat çekti.

SİLAHLI GÜÇLER TEHDİT OLMAKTAN ÇIKARILAMADI

Diyarbakır Demokrasi Platformu dönem sözcüsü Ali Öncü, Kürt sorununun kabulu ve demokratik çözümünün sağlanabilmesinin asgari ön koşulunun silahların susması ve her türlü şiddetin yöntem dışına çıkarılarak diyalog kültürünü geliştiren barış dilinin kullanılması olduğunu söyledi. Ali Öncü, “Hiç kuşku yok ki silahlı güçlerin varlığı ciddi bir potansiyel tehdidi oluşturmaktadır. Çeyrek asırdan beri devam eden çatışmalı ortamda silahlı güçlere karşı kullanılan her türlü askeri yöntemlere ve kullanılan en üstün savaş tekniğine karşın silahlı güçler potansiyel tehdit olmaktan çıkarılamamış ve çatışmalı ortama son verilememiştir. 17 Ocak 2008 tarihinde havadan ve karadan başlatılan sınır ötesi harekatın dün itibariyle ve şimdilik son bulduğu duyurulmuştur. Daha önce gerçekleştirilen 24 harekatın tekrarı niteliğinde olan bu harekatın da sorunu çözemediği, çözemeyeceği şimdiden ve tüm yönleriyle açığa çıkmıştır“ dedi.

Eylem, kefen giyenlerin bir kısmı otururken, bir kısmı ise sırt üstü yere uzanıp bir dakika bekledikten sonra herhangi bir olay çıkmadan sonra erdi. Kefen giyenler yere uzanırken arkadaşları ise cep telefonuyla fotoğraflarını çekti.