Enes, Avrupa Gençler Basketbol Şampiyonası'nın en çok dikkat çeken oyuncusu olmayı başarmış ve sergilediği inanılması güç performas ile (18.6 sayı, 16.4 ribaunt) otoriteler tarafından en çok dikkat çeken oyuncu olmuştu.

Fenerbahçe Ülker forması giyen genç oyuncu Enes Kanter, daha 17 yaşında ABD'ye gitme kararı aldı ve bu kararı ile A Milli Takım'da oynama fırsatını kaçırdı.

Konu ile ilgili olarak Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş şunları söyledi: " Kulüp olarak konu ile ilgili her türlü girişimlerde bulunmamıza rağmen ailesi böyle bir talepte bulundu. ABD'ye götürülmesinin sebebine eğitim diyorlar ama emin olun 1 yıl sonra Enes Avrupa'da başka bir takımda oynamaya başlayacaktır. Bu işin arkasında 'insan kaçakçılığı' var. Bu olay bir oyuncuyu Fenerbahçe'den kaçırmaktır. Enes'in basketbol yeteneği ve sergilediği performas herkes tarafından iyi biliniyor. Geçtiğimiz sene biz ailesini ikna etmiştik. Bu işi yapan menajer Fenerbahçe'nin aleyhine çalışan biri. Biz Fenerbahçe Kulübü olarak bu işin peşini bırakmayacağız. / hürriyet