Bir kardeşi tarafından sokak ortasında tekme tokat dövülen, burnu kırılan ve omuzu taşla ezilen kadın, kaçarak eve sığındı. Burada 2 kardeşinin birden saldırdığı Münevver K.'nin imdadına yaşlı anne- babası yetişti. Kendisini odaya kilitleyip polisten yardım isteyen Münevver K.'nın öfkeli kardeşleri ise, emniyette alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Eşinden şiddet gördüğü için 5 yıl önce boşanan Münevver K. (42), oğlu (10) ile babasına ait 2 katlı müstakil evin üst katına yerleşti. Bir terzi dükkanında çalışarak çocuğunun ve kendisinin geçimini sağlayan Münevver K."nın, zaman içinde aynı evin alt katında babası Hüseyin (72) ve annesi Münire (70) ile birlikte oturan kardeşleri Muhammet (36) ve Hüseyin ile (23) arası açıldı. İddiaya göre kardeşleri, Münevver K.'nın evden çıkmasını isteyerek baskı uygulamaya başladı.

SOKAKTA ÖLDÜRESİYE DAYAK

Geçen cuma günü oğlunu evde bırakıp işe gitmek üzere çıkan Münevver K., sokakta karşılaştığı kardeşi Muhammet ile içinde oturduğu ev yüzünden tartıştı. Erkek kuaförü Muhammet ile ablası arasındaki tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. İddiaya göre ablasını sokak ortasında tekme tokat döven öfkeli kardeş, hırsını alamayıp taşla da sol omuzuna vurdu.

Kardeşinin elinden kaçarak kurtulan kadın, evine girip kapıyı üzerinden kilitledi. Annesini kanlar içinde gören oğlunun haber vermesiyle, anne Münire ve baba Hüseyin üst kata çıktı. Bu sırada, yanına askerden yeni gelen kardeşi Hüseyin"i de alan Muhammet, üst kata çıkarak ablalarına burada da saldırdı.

Muhammet'in, anne- babasının müdahalesine rağmen, elindeki bıçakla ablasını tehdit ettiği iddia edildi. Kendisini oğluyla birlikte odaya kilitleyerek 155 Polis İmdat hattını arayıp yardım isteyen Münevver K."nın çağrısı üzerine eve gelen polis öfkeli kardeşleri etkisiz hale getirdi.

Odada kilitli kadın Yatağan Devlet Hastanesi"ne götürülerek tedaviye alındı. Burnunda kırık, sol omzunda doku zedelenmesi ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri saptanan kadına 3 gün işgöremez raporu verildi.

"DEVLET SAHİP ÇIKMIYOR, NEREYE SIĞINAYIM?"

2004 yılında da eşi Turan K."dan yediği dayak yüzünden beyin travması geçirdiğini ve ailesinin yanına sığınmak zorunda kaldığını anlatan Münevver K., yaşadıklarına isyan etti. 5 yıldan bu yana kardeşlerinden sürekli şiddet gördüğünü, defalarca hastane raporu ile polise müracaat etmesine karşın hiçbir sonuç elde edemediğini belirten kadın gözyaşları içinde şunları anlattı:

“Yıllarca koca dayağı sırtımdan eksik olmadı. En son beyin travması geçirince ailemin yanına sığınıp eşimden ayrıldım. Bu kez de kardeşlerimin dayak ve kötü sözlerine maruz kalıyorum. Beni babamın evinden atmak istiyorlar. Benim ve çocuğumun can güvenliği yok. Sokak ortasında meydan dayağı yedim, kardeşlerim beni daha önce de şehir garajında dövmüştü. Polise müracaat ediyorum sonuç alamıyorum. Devlet sahip çıkmıyor, kime güvenip, nereye sığınacağım?”

"DEŞERİM SENİ"

Annesinin gözleri önünde dövüldüğünü söyleyen küçük oğlu da olayın şaşkınlığını halen üzerinden atamamış bir halde şöyle dedi:

“O gün ben evimizin balkonundan annemi gördüm, ağlayıp eve geliyordu. İşe götürdüğü elindeki yemek çantası yırtılmış, yemekleri dökülmüştü. Hemen koşup kapıyı açtım, annemin üzeri toz içindeydi. Annem eve girdikten sonra Muhammet dayım ve Hüseyin dayım içeri girip anneme saldırdı. Muhammet dayım mutfaktan bıçağı aldı annemin ağzını kapatıp "deşerim seni" diye bağırdı. Anneannem geldi annemi kurtardı. Daha önce de annemi ağaç dallarından daha kalın sopalarla dövdüler. Ben o zaman korkup evimize çıkmıştım.”

Muhammet ve Hüseyin kardeşler ise polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Muhammet, ablasının psikolojik sorunları bulunduğunu ve iddialarının yalan olduğunu öne sürdü.
Milliyet