Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı Marmaray gezisine eşlik eden Hüseyin Çapkın'ın cebinden sarkan kağıdın ortaya çıkardığı gerçek görenleri şaşırttı. Habertürk muhabirinin görüntülediği fotoğrafta görülen ve müdürün Özel Kalemi'ne ait olduğu anlaşılan kağıtta "Yaralı: Zeki Birge Kazakistan" yazıyordu. Kağıtta bahsi geçen ismin, geçen hafta İstanbul'da yaşanan silahlı saldırıdan yaralı kurtulan işadamı olduğu açık. Ancak yaralı işadamının ismi Zeki Birge değil, Zeki Pilge.

Eğer bu notu Çapkın aldıysa zaten yazı karakterlerinin kötü olmasından da anlaşılacağı üzere hızla alınmış ve hata anlaşılır. Ancak bu not özel kalemden geldiyse ortada vahim bir durum var demektir. Çünkü daha mağdurun ismini doğru yazamayan bir polis memuru hele ki polis şefinin sekreteryasını yürütüyorsa bunun üzerinde durup düşünmek gerekir.

İstanbul'un Ümraniye İlçesi'nin Küçüksu Caddesi"nde çarşamba akşamı meydana gelen saldırıda otomobilin kırmızı ışıkta durmasını fırsat bilen silahlı bir kişi sağ taraftan arka kapıya yaklaşarak kurşun yağdırmıştı.
Polisin "profesyonelce" dediği saldırıda, arka koltuğun sağında oturan Zeki Pilge ağır yaralanmış, Turkuaz Genel Müdürü Hayri Ersoy ise yaşamını yitirmişti. / hürriyet