Mekana kendisini bekleyen basın mensuplarını davet Halil Ergün, son günlerde yaşadıklarını anlatarak gazetecilerle barışmak istediğini belirterek şunları söyledi:

“Arkadaşlar sizin bazı şeylerden haberiniz yok. Son olarak Gün Akşam Oldu dizisinde oynamıştım. O dizide hakkımda bazı şeyler gazetelerde yer aldı. Dizi başlamadan önce Gold Film'e parayı peşin vermişti. Dizi erken bitince ben de onlara sormadan oynamadığım bölümlerin parasını hemen geri gönderdim. Sonra aradan aylar geçtikten sonra bir sekreter beni arayarak ‘Halil bey iki bölüm parası eksik yatırmışsınız. Onların parasını da istiyoruz’ deyince şok oldum. Bunu nasıl yaparlar anlamıyorum. Aradan aylar geçiyor, hem de ben tam parayı göndermişken bunu yaptılar. Sonra hiç itiraz etmedim, böyle kaldı. Daha sonra evime faks gönderdiler, bununla yetinmeyip ünlü bir avukat olduğunu söyleyen biri arayıp, sert dille konuştu. Ben de o zaman bankada bulunan tüm parayı Gold Film'e gönderdim. Bu yapılan benim çok ağrıma gitti. Tamam böyle bir şey olabilir ama beni neden sekreter arıyor. Halil Ergün olmuşum artık, bu yapılan saygısızlık beni derinden etkiledi. Ben bu dizi için 1 yılımı harcadım. Bu dizi için bir sene başka dizilerde oynayamadım. Ben bunları sormuyorken, onlar bana neler yaptı. Şu an mahkemeliğiz, sırf yaptıkları yanlış yüzünden ben de inat ettim. Ama size çok kızıyorum. Bunları haber yapacağınız yerde benim ehliyetime taktınız”

KALBİM KIRILDI

Kalbinin kırıldığını söyleyen Ergün, “Üç gün sonra ehliyetimi alıyorum. Zaten şoförüm de var. Ama sürekli ehliyetsiz araba kullandı gibi haberler canımı yaktı. Kalbim kırıldı. Keşke bunları da yazsaydınız. Beni alkolik olarak gösteriyorlar ama çok az içiyorum. Bir buçuk ay sonra ilk defa arkadaşlarımla sohbet ederken içtim. Evimde ne bira ne rakı ne de başka alkol vardır. Bunlar beni çok üzüyor” dedi.