Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, lig sonu yaklaştıkça hem şampiyonluk, hem de ligde kalma mücadelesi veren takımların oyuncu, teknik kadro ve yönetimlerinde heyecan ve stresin giderek arttığına tanık olduklarını belirterek, "Her hafta oynanan karşılaşmaların ardından, medya aracılığıyla kamuoyuna yansıyan açıklamalar sadece ortamı germekle kalmıyor, futbolu sahada tutmak için harcanan yoğun emeklere de gölge düşürüyor" dedi.

Başkan Demirören, Beşiktaş Kulübü"nün resmi yayın organı Beşiktaş Dergisi"nin Mayıs ayı sayısındaki yazısında, Mayıs ayı ile birlikte Turkcell Süper Lig"in 2008-2009 sezonunun da sona ereceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Her hafta oynanan maçların ardından yapılan açıklamalar, sadece ortamı germekle kalmıyor, futbolu sahada tutmak için harcanan yoğun emeklere de gölge düşürüyor. Kaybedilen puan ve karşılaşmaların suçunu başkalarında arayarak, ispatı mümkün olmayan senaryolar üretmek, değeri giderek yükselen bu büyük organizasyona olan güveni azaltıyor. Otoritelerce Avrupa"nın en kaliteli liglerinden biri olarak gösterilen Turkcell Süper Lig"in değerini korumak ve daha da yükseltmek, bu organizasyonun parçaları olan her kesime ayrı ayrı sorumluluk yüklüyor.

Heyecanın giderek arttığı son haftalara girilirken; futbolcusundan teknik adamına, hakeminden kulüp ve federasyon yöneticilerine, medyasından taraftarına kadar herkesin özveri ve sağduyu ile bu değeri korumak için azami özeni göstermesi gerektiğine inanıyorum."

"TÜRK FUTBOLUNUN MARKA DEĞERİNİ KORUMA VE YÜKSELTMEYE KARARLIYIZ"

Demirören, Beşiktaş Kulübü Başkanı olarak, yönetim kurulu arkadaşlarıyla birlikte, Türk futbolunun marka değerini koruma ve yükseltme konusunda kararlılık içinde olduklarını söyledi.

Her iki dalda da emin adımlarla zirve yarışında yürüdüklerini kaydeden başkan Demirören, "Bazı şanssızlıklara uğrasak da bu kararlılığımızdan asla taviz vermeyeceğimizin önemle bilinmesini isterim. Her konuda olduğu gibi, bu yoldaki önderlik çabamızda da büyük Beşiktaş camiasının hoşgörü ve sabırla arkamızda duracağından eminim" şeklinde konuştu.

Yıldırım Demirören, eşi benzeri olmayan Beşiktaş taraftarların en kritik karşılaşmada kaybedilen puanlardan sonra bile gösterdiği olgunluk ve takımına verdiği desteğin, her türlü övgüyü fazlasıyla hak ettiğini de dile getirdi.
Başkan Demirören sözlerini, "Sahada alın teriyle kazanılmış başarıların gururu ve şerefini taşımanın ayrıcalığını en iyi Beşiktaşlılar bilir" diyerek noktaladı.

Fanatik