ABD"li sanatçı Jim Denevan, ekibi ile dünyanın en büyük sanat çalışmasına imza atarak, genişliği tam 4.8 km olan devasa bir çemberi kumların üzerine çizdi.

Yerden 12 km yükseklikte bile görülebilen dev çember, San Francisco kentine gitmekte olan uçaklardaki yolcuların yeni merakı haline geldi.

Çizilmesi 5 kişilik ekip tarafından 15 gün süren çemberin etkisinde kalan Virgin Havayollarının sahibi "Sir" lakaplı Richard Branson, sanatçı Denevan"ı arayarak kendisini tebrik etti.

Ekip dev çemberi ve içindeki küçük halkaları oluşturmak için kamyonlarına monte edilen 2 metre genişliğindeki zincir parmaklıkları kullandı. Defalarca üzerlerinden geçilen çizgilerin en kalın kısımları yaklaşık 9 metre olacak şekilde ayarlandı.

İKİ YILLIK ÇALIŞMA
İlginç ve bir o kadar zor uğraşı için tam iki yıl plan yapan 48 yaşındaki Denevan, çemberi ve halkalarını belirleyen çizgileri kumda oluşturabilmek için her birini 4-5 kere kazmak zorunda kaldı.

Çılgın sanatçı bu işi yaparken çok keyif aldığını belirtirken, bir gün kırmızı gezegen Mars"ın yüzeyinde şekil çizmek istediğini, bunun için NASA"dan teklif beklediğini belirtti. / hürriyet