Başbakan geçmiş hükümetlerin yatırım konusunda Türkiye"yi Doğu ve Batı olarak ikiye böldüklerini belirterek, "Vatanımızın üzerinde kimse bir ameliyat düşünmesin, karşılarında bizi bulurlar" dedi.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan hiç bir ayrım yapmadan Türkiye"nin tüm bölgelerine eşit hizmet götürdüklerini belirterek, Türkiye"nin bölünmesinin asla söz konusu olamayacağını ve bunu düşünenlere izin vermeyeceklerini söyledi. Erdoğan, "Türkiye"yi ortasından böldüler, diğer taraflara gitmediler. Biz bütün illerimize gittik, gidiyoruz. Vatanımızın üzerine kimse bir ameliyat düşünmesin. Karşılarında bizleri bulur" dedi.

Erdoğan dün partisinin Üsküdar İlçe Teşkilatı"nın Haydarpaşa Lisesi"nde düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı. burada bir konuşma yapan Erdoğan yapılan sınır ötesi harekatları hatırlatarak "Bunu hamasetle yapmadık. Hamdolsun şu ana kadar bu süreci böyle çalıştırdık, bundan sonra da böyle çalıştıracağız" diye konuştu.

ÖCALAN"A SÜMENALTI

ERDOĞAN devletin bilginin, tecrübenin ortak bir akıl oluşturmasıyla yönetilebileceğini tekrarlarlayarak, bunun temelinde de müzakere olması gerektiğini vurguladı. Erdoğan şöyle dedi:

"Bu ülkeyi 5 yıl böyle yönettik şimdi de böyle yönetiyoruz. Bunu yapanları gördük. Hamaset edebiyatı ile yapılmaz. Onu yapanların terörist başı ellerine geldiği zaman Türkiye Cumhuriyeti"nin idam cezası vardı. Onu nasıl sümenaltı etmek için beklettiklerini de biliyoruz. Bizim bağcıyla işimiz yok bizim işimiz milletçe üzüm yemek."
Bölgesel milliyetçiliğe de karşı olduklarını kaydeden Erdoğan şunları söyledi: "Gelen hükümetlerin hepsi Batı"ya yatırım yaptı, Doğu"ya, Güneydoğu"ya, Doğu Karadeniz"e yapmadı. Türkiye Cumhuriyeti burası değil be kardeşim. Ülke 780 bin kilometrekare vatan bu, tamamına yatırım yapacaksınız. Hesabı yanlış yaptılar. Türkiye"yi ortasından böldüler, diğer taraflara gitmediler. Biz bütün illerimize gidiyoruz. Biz yola çıkarken tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet dedik. Bizim vatanımızın üzerine kimse bir ameliyat düşünmesin. Eğer ameliyat heveslileri varsa karşısında bizleri bulur. Çünkü bu vatan öyle kolay kolay elde edilmedi."

İslami cahiller

"BİZ ülkemizde herkese eşit mesafedeyiz" diyen Erdoğan, şöyle konuştu: "Bu ülkenin yüzde 99"u Müslüman. Ama İslam dışında bu ülkede farklı din mensupları da var. Onların da inançlarını yaşama güvencesi bize aittir. Nasıl ki biz farklı ülkedeki Müslümanlar için güvence bekliyorsak onlar da bizim ülkemizde güvence içinde yaşamalılar. Rahip Santora olayı, Malatya ve İzmir"de yaşananlar kabullenemeyeceğimiz olaylardır. Bunlar İslam"ın cahilidir. Gerçek bir Türk de bunu yapamaz."

Erdoğan"dan Noel mesajı

BAŞBAKAN Erdoğan, Hristiyan vatandaşların Noel"ni kutlayarak, "Aynı günlerde idrak ettiğimiz mübarek Kurban Bayramı ile Musevi vatandaşlarımızın Hanuka Bayramı gibi birlik ve beraberliğimizin, toplumsal dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum" dedi. Başbakanlık"tan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan Noel dolayısıyla yayınladığı mesajında şunları kaydetti:

HANUKA"YA ATIF

"HRISTİYAN dünyasında, Hz. İsa"nın doğum günü olarak kutlanan bu özel günde karşılıklı sevgi, saygı, anlayış, dayanışma ve hoşgörü duygularının öne çıkmasını, barış içinde bir arada yaşayabileceğimiz bir dünya inşa etme çabalarımız için önemli bir değer olarak görüyorum. Hristiyan aleminin Noel Bayramı"nı tekrar kutluyor, yüzyıllardır aynı topraklarda birlikte yaşadığımız Hristiyan vatandaşlarımız başta olmak üzere aziz milletimize ve bütün insanlığa huzur, barış ve esenlikler diliyorum.""



Star