Mersin'de yaklaşık 4 aydır kayıp olan 28 yaşındaki Nevruz Taşoğlu'nun, ailesine ev alabilmek için biriktirdiği 50 bin lira için öldürülüp eski köy mezarlığında ağaç dibine gömüldüğü ortaya çıktı. Olayın aydınlatılması için kurulan özel ekip, talihsiz genç kızın, ev almak konusunda yardım istediği arkadaşının kocası ve onun akrabası tarafından telle boğularak öldürüldükten sonra gömüldüğünü ortaya çıkardı. Çürümeye yüz tutmuş cesedi gömüldüğü yerden çıkarılan genç kızı, kardeşi, montu ve beyaz ayakkabılarından teşhis etti. Olayla ilgili 2'si kadın 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerden katil zanlısından aldığı 8 bin lira para karşılığında yalancı şahitlik yaptığı öne sürülen berberin, Nevruz'un anne babasının çıktığı Müge Anlı'nın programına telefonla katılıp olay günü katil zanlısının kendisiyle birlikte olduğu yönünde yalan söylediği belirtildi.

Müfide İlhan Mahallesi'nde derme çatma bir evde yaşayan 2'si erkek 7 çocuklu Taşoğlu ailesinin 28 yaşındaki kızları Nevruz, inşaat işçisi babasının düzenli bir işi olmadığı için ailesine katkı sağlamak amacıyla henüz ilkokul yıllarında çalışmaya başladı. Okul sonrasında çeşitli yerlerde çalışarak çocuk yaşta iş hayatına atılan Nevruz, ilkokulu bitirince de bir kaynakçıya çırak olarak girdi. En büyük hayali ailesine bir ev almak olan Nevruz, kardeşi Murat'la birlikte çalışarak para biriktirdi. 15 yıl çalıştığı kaynakçıdan ayrılırken aldığı 15 bin liralık tazminatı da ev parası biriktirdiği kardeşiyle ortak hesabına yatırdı. Ardından bir temizlik şirketinde çalışmaya başlayan Nevruz, bir yandan ev aramaya koyuldu. Ancak genç kız, 18 Kasım 2011'de evden çıktı ve bir daha haber alınamadı. Ailesinin başvurusu üzerine soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, genç kızın, kaybolduğu gün bankadan 50 bin lira para çektiğini tespit etti. Olayın araştırılması için özel ekip kuruldu.

Özel ekip, Nevruz'un kaybolduğu gün son olarak birlikte çalıştığı arkadaşı Sema Ç.'nin kuryelik yapan kocası İbrahim Ç. ile görüldüğünü belirledi. Karı kocanın telefonları teknik takibe alındı. Aylar süren takibin ardından genç kızın, İbrahim Ç. (34) ve bacanağı Osman S. (33) tarafından parası için öldürüldüğü anlaşıldı ve 2 kişi gözaltına alındı. Zanlıların emniyetteki ifadelerine göre Nevruz Taşoğlu, iş arkadaşı Sema Ç.'den 50 bin lirası olduğunu söyleyip ev bulma konusunda yardım istedi. Sema Ç. de konuyu kocası İbrahim Ç.'ye anlattı. İbrahim Ç. satın alabilecekleri bir ev bulduğunu belirterek genç kızdan bankadaki parasını çekmesini istedi. Nevruz, 18 Kasım'da bankadan 50 bin lira çekerek İbrahim Ç. ile buluştu. İbrahim Ç., bacanağı Osman S. ile birlikte genç kızı otomobille Üseli köyü yakınlarındaki ormanlık araziye götürüp telle boğarak öldürdükten sonra eski mezarlık içinde bir ağacın altına gömdü. Cinayeti itiraf eden iki zanlının ifadeleriyle talihsiz kızın cesedi gömüldüğü yerden çıkarıldı. Kardeşi Murat Taşoğlu, çürümeye yüz tutmuş cesedi montu ve beyaz ayakkabılarından teşhis etti. Ceset otopsi için Mersin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Soruşturmayı derinleştiren polis, şüphelilerin eşleri Sema Ç. ve Arzu S. ile olayla ilgileri bulunduğu ileri sürülen Alptekin D., Musa S., Harun T., Harun B. adlı kişileri de gözaltına aldı.

TELEVİZYON PROGRAMINDA YALAN SÖYLEDİ
Bu arada Nevruz Taşoğlu'nun ailesinin, bir süre önce atv'de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılarak kızlarının yüklü miktarda para ile kaybolduğunu söyleyip bulunması için yardım istediği belirtildi. Katil zanlısı İbrahim Ç.'den aldığı 8 bin lira karşılığında zanlının olay günü kendisiyle birlikte olduğu yönünde polise ifade verdiği gerekçesiyle gözaltında bulunan Alptekin D.'nin, aynı programa telefonla bağlanarak "İbrahim benimleydi" dediği belirtildi.

"KIZIMA BUNU YAPANLAR HAYVAN BİLE OLAMAZ"
2'si erkek 7 çocuk babası olan acılı baba Hasan Taşoğlu, "Bunu kızıma yapanlar insan olamaz, hayvan bile olamaz. Kızım erkek gibi çalışarak 'Baba sizi ev sahibi yapacağım' diyordu. Oğlum Murat'la birlikte kafa kafaya verip, üzerlerine hiçbir şey almadan para biriktiriyorlardı. Nevruz erkek gibi kızdı. Uzun yıllar kaynakçılık yaptı. Erkek gibi giyinirdi. Tüm gayreti oturduğumuz bu çadır gibi evden bizi kurtarıp bir ev almaktı. Kızımın katillerini tanıyorum. Keşke ellerini ayaklarını kırsalardı, parasını elinden alıp kızımı sağ bıraksalardı. Bu 4 ay çektiğimizi bir biz bir Allah bilir. Katillerin en ağır ceza ile cezalandırılmalarını istiyorum. Devletimize güvenim tam" dedi. Anne Fatma Taşoğlu ise kızı ile ilgili bir televizyonda yapılan yayını gözyaşları ile izleyerek, "Boğmuşlar kızımı" diye feryat etti.

Ailenin 3 kızının evli, bir oğullarının askerde olduğu, Murat ile Nevruz'un ortaklaşa para biriktirerek anne babalarına ev almaya çalıştıkları belirtildi.