SORU MEHMET ŞİMŞEK'E SORULDU VE ŞU YANIT ALINDI:
Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, hiçbir programın (IMF programı) güçlü ve reformcu bir hükümetin yerini alamayacağının ortada olduğunu belirtti.

Son 2 programın hedefine ulaştığını, programların başarılı bir şekilde bitmesinin yanında önemli sonuçlar da elde edildiğini bildiren Şimşek, ''Yani keramet, hükümetin kararlı uygulamalarında'' dedi.

Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğünü ziyaret eden Şimşek, AA muhabirlerine Türkiye'nin ekonomik gündemine ilişkin değerlendirmeler yaptı ve soruları yanıtladı.

Bakan Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörleri Kurulunun dün akşam Türkiye ile ilgili bir açıklama yaptığının hatırlatılarak, bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğine ilişin soru üzerine, IMF'nin fon kaynaklarını çokça kullanan ülkelere yönelik bu tür çalışmalar yaptığını, Türkiye ile ilgili çalışmaların da tamamlandığını ifade etti.

''Hiçbir programın güçlü ve reformcu bir hükümetin yerini alamayacağı ortada'' diyen Şimşek, son bir kaç yıldır borç dinamiklerinin iyileştirilmesi, kamu finansman dengelerinin kalıcı bir şekilde düzeltilmesine yönelik çok önemli çaba gösterildiğini, önemli ölçüde de başarı sağlandığını vurguladı.

Şimşek, ''Dolayısıyla program o anlamda hedefine ulaştı'' dedi.