Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları Kuşadası plajlarını insan seline çevirdi. Aşırı sıcak ve artan nem oranıyla birlikte Kuşadası"nın dünyaca ünlü plajı Kadınlar Denizi"nde iğne atsan yere düşmez görüntüler oluştu.
Kuşadası"nda hava sıcaklığının 43 ve deniz suyu sıcaklığının ise 26 dereceye ulaşmasıyla Kuşadalıların yanı sıra, yerli ve yabancı tatilciler ile çevre il ve ilçelerden gelen günübirlik tatilciler soluğu Kuşadası"nın dünyaca ünlü plajı Kadınlar Denizi ile halk plajları, havuzlar ve özellikle de su parklarında aldı. Serinlemek için her yolu deneyen tatilciler, deniz, kum ve güneşin keyfini de doyasıya yaşıyor. Sıcaklar nedeniyle herkesin akın ettiği plajlarda büyük bir insan yoğunluğu yaşanmaya başlandı. Turizm sezonunun en kalabalık günlerini yaşayan Kuşadası Plajları"nda neredeyse adım atacak yer kalmazken, güneşlenmek ve denize girmek isteyenler bazen şezlongların boşalmasını beklemek zorunda kalıyor. İnsan seli yaşanan plajlarda ortaya da zaman zaman ilginç görüntüler çıkıyor.
Sıcaklar nedeniyle serinlemek için plajlara akın eden yabancı turistler, deniz, kum ve güneşin keyfini doyasıya yaşarken, Kuşadası"nın muhteşem bir iklime sahip olduğunu söylediler.