Kayseri'de Ramazan Bayramı'nın 2. günü kaybolan çocukları arama çalışmaları sürüyor. Cumhurbaşkanlığı yetkilileri, Basın Halkla İlişkiler Başkanlığının bayramın 2. günü kaybolan çocuklardan 11 yaşındaki Türkan Ay'ın babası İbrahim Ay ile telefonda görüştüğünü ve konuyla yakından ilgilenildiğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'ye kayıp çocukları arama faaliyetlerinin yoğunlaştırılması yönünde talimat verdiği de kaydedildi. Baba İbrahim Ay, Talas Yenidoğan Mahallesi'ndeki evinde yaptığı açıklamada, kızının ve diğer kaybolan 2 kardeşin bulunması için yoğun çaba harcayan polis ekiplerine teşekkür etti.

GÜL ACILI BABAYI ARADI

Kendisini bu sabah Cumhurbaşkanlığı makamından aradıklarını bildiren Ay, 'Konuyla yakından ilgilendiklerini bildirdiler. Cumhurbaşkanımıza ve arama çalışmalarına katılan herkese minnet borçluyuz. İnşallah çocuklarımız bulunur' dedi.

Talas ilçesinde cadde ve sokaklarda çocukların bulunması için çalışma yapan Toplum Destekli Polis Şubesi'ne bağlı 4 polis memuru, Tekin ve Ay ailesinine moral ziyaretinde bulundu. Polis memurları, ailelere sabırlı olmaları gerektiğini, polisin tüm gücü ve imkanlarıyla arama çalışmalarını sürdürdüğünü, mutlaka sonuç alınacağını söyledi.

UMUDUMUZ AZALDI

Ahmet ve Dilruba Tekin'in yengesi Zülbiye Tekin de umutlarının azaldığını ifade ederek, 'Gündüz umutlanıyoruz, gece bu umudumuz kalmıyor. Gözümüzde akacak yaş kalmadı. Ne olur çocuklarımızı kaçıranlar serbest bıraksın' diye konuştu.

Kayseri'nin Talas ilçesinde 8 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin, 6 yaşındaki kız kardeşi Dilruba Tekin ile aynı mahallede 11 yaşındaki Türkan Ay, bayramın 2. günü şeker toplamak için evlerinden ayrılmış ancak geri dönmemişti.

Magazini bırakın

Çocukları kaybolan Tekin ve Ay aileleri, bazı basın kuruluşlarında yer alan aileleriyle ilgili haberlere tepki gösterdi. İki torunu kaybolan babaanne Hayriye Güroğlu, “Ailem hakkında asılsız dedikodu yapanlar ve bunları yayınlayanlar hakkında dava açacağım. Magazini bıraksınlar da çocuklarımızı bulsunlar. Bu tür haberler ailemize zarar veriyor.”/yeni şafak