Korkmaz, Turkcell Süper Lig'de 12, UEFA Kupası'nda 3 maç olmak üzere 15 maç görev yaptı. Korkmaz'ın Galatasaray'ı bu maçlarda 7 galibiyet 4 beraberlik 4 yenilgi alırken, 19 gol attıp kalesinde 17 gol gördü.

GALATASARAY'DAN RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

Sarı kırmızılı kulüp, Bülent Korkmaz'ın gönderildiğini resmi internet sitesinden yaptığı şu açıklama ile duyurdu:

"Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu'ndan Açıklama

Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı teknik direktörlük görevini 24 Şubat 2009 tarihinden bu yana sürdürmekte olan Sayın Bülent Korkmaz'ın kulübümüze sunduğu istifa yönetim kurulumuz tarafından kabul edilmiştir.

Sayın Bülent Korkmaz'a teknik direktörlük görevi süresince büyük bir özveri ile yürüttüğü çalışmalarından dolayı Galatasaray Spor Kulübü olarak içtenlikle teşekkür ediyoruz. Bülent Korkmaz'a bundan sonraki kariyerinde üstün başarılar dileriz."

YÖNETİMLE VEDALAŞTI

Bülent Korkmaz'ın görevine son verilme eylemi, kulüp başkanı Adnan Polat yurt dışında transfer görüşmeleri yaparken gerçekleşti.

Başkan Adnan Polat'ın olmadığı yönetim kurulu toplantısında asbaşkan Yiğit Şardan ve yöneticilerden Ali Haşhaş ile Murat Yalçındağ'ın katıldığı toplantıda sarı kırmızılı yönetimin kararı Bülent Korkmaz'a iletildi.

Görevine son verileceği yolundaki iddiaların artması yüzünden bu kararı bekleyen Bülent Korkmaz kararı soğukkanlılıkla karşıladı. Taraflar dostane bir şekilde vedalaşıp yolları ayırdılar.

GALATASARAY RANİERİ'Yİ REDDETTİ, JUANDE RAMOS'UN PEŞİNDE

Bülent Korkmaz'ın görevine son veren sarı kırmızılı yönetim yeni teknik direktör arayışlarında ise sona yaklaştı.

Galatasaray'ı gelecek sezon için çalıştıracak teknik adamı bulmak için İspanya, Hollanda ve Almanya'da transfer görüşmelerini sürdüren başkan Adnan Polat ve yönetici Haldun Üstünel'e ilginç önerilerde geliyor.

Adnan Polat ve Haldun Üstünel teknik adam arayışlarında Joe Adrianse ve Juande Ramos ile temaslarını sürdürürken, sarı kırmızılı yöneticilere yeni bir teknik adam daha önerildi.

Bu sezon Serie A takımlarından Juventus'u çalıştıran ancak ünlü siyah beyazlı takımı mutlu sona ulaştıramayan 58 yaşındaki İtalyan çalıştırıcı Claudio Ranieri'nin menajeri sarı kırmızılı yönetici Haldun Üstünel'i arayarak ünlü teknik adamı Galatasaray'a önerdi.

Ancak son yıllarda kariyeri düşüşe geçen, hem Chelsea hem de Juventus gibi çok iyi kadrolara sahip kulüplerde başarılı olamayan Ranieri'ye Haldun Üstünel'in sıcak bakmadığı öğrenildi. hürriyet