Bakanlar Kurulu"ndaki değişiklik, MGK (Milli Güvenlik Kurulu) üye yapısına da yansıdı. Yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olan Bülent Arınç, aynı zamanda MGK üyesi olarak da görev yapacak. TSK ile girdiği polemiklerle ön plana çıkan Arınç, TBMM Başkanlığı"na seçilmesinin ardından komutanların kendisini kutlama ziyareti sadece 4 dakika sürmüştü. Arınç, MGK üyeliğine ilişkin bir soru üzerine, “Artık MGK toplantıları uzun mu sürer, kısa mı sürer bilemiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

MGK"nın yeni bakanları

Bakanlar Kurulu"nda yapılan yeni değişiklik, MGK üyesi bakanlarda da değişime neden oldu. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, MGK"daki yerlerini de korudu. Dışişleri Bakanı olarak MGK"ya katılan Ali Babacan, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı olarak, Kurul"daki görevini sürdürecek. MGK"nın yeni üyeleri ise şöyle: Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu.

Cumhurbaşkanı Gül tebrik etti

Bülent Arınç dün NTV"nin canlı yayınında görevlendirmeden önce Başbakan Erdoğan"ın kendisini arayarak bilgilendirdiğini söyledi. Arınç, “Kabine açıklanırken Sayın Cumhurbaşkanımız da beni arayıp tebrik etti” dedi.

“Ben Bülent Arınç"ım bir değişiklik olmayacak” diyen Arınç şöyle konuştu:

“Benim karakterim bellidir. Herkesin bir hayat çizgisi, üslubu, öncelik verdiği konular var. Bazı sözlerim birilerini incitmiş olabilir ama kötü niyetli olduğumu kimse söyleyemez. Ama yapım, karakterim, dünya görüşüm bellidir. Bunları değiştirmek ihtiyacında değilim. Ama sözlerim daha kapsayıcı olmalıdır. Hayat devam ediyor ve biz de bundan dersler alıyoruz.”

MGK göndermesiyle espri yaptı

Arınç, artık MGK"ya da katılacağının anımsatılması üzerine, “Evet MGK toplantılarına katılacağım. Artık uzun mu sürer; kısa mı sürer bilemem” diye espri yaptı.

Kemal Abi gitti

KABİNE dışında kalan bakanlar: Devlet Bakanı ve Başkan Yardımcısı Nazım Ekren, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler.